Annons:

Sök

Annons:

VH reste sig efter svag start – lägger fokus på fortsättningsserien

Phil Horskys Vimmerby spelar i fortsättningsserien efter grundserien. Foto: Ossian Mathiasson

VH reste sig efter svag start – lägger fokus på fortsättningsserien

Efter åtta raka allettor får Vimmerby Hockey för första gången göra sig redo för fortsättningsserien. De två återstående matcherna avgör hur många poäng de tar med sig in i serien.
– Viktigare än extrapoängen är att visa att utvecklingen går framåt, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey gjorde ingen vidare insats i första perioden mot Mörrum och hamnade i ett tidigt 0–1-underläge som avhandlades i omklädningsrummet i första periodpausen. 

– Mörrum ägde de första tio minuterna av matchen, vi hade inte mycket och gjorde många misstag. Vi hade ett bra snack i omklädningsrummet, jag höjde inte rösten men vi var överens om att det inte var godkänt. Första perioden var inte alls bra men vilken moral grabbarna visar efter det, säger Phil Horsky. 

Tre mål av Semjonov

Roman Semjonov satte 1–1 i en andra period där VH höjde sig och spelade bättre ishockey. I tredje perioden blev det ännu bättre och målskyttet lossnade rejält. Jesper Bärgård satte 2–1 och Roman Semjonov fyllde på med både 3–1 och 4–1 innan matchens slut. 

– Det är kul att vinna när vi inte spelar så bra som senast. Efter vårt snack i första periodpausen blev allt bättre, tredje perioden var bäst. Även om vi hade en dålig dag och fick en dålig start så är det starkt att gå ut och bryta mönstret och vinna en sådan match. Riktigt bra jobb, säger Horsky. 

Återigen tyckte Horsky att laget var stabila och strukturerade i spelet utan puck men med puck fanns en del brister. 

– Vi spelade alldeles för stressigt men det blev bättre under matchens gång, säger han. 

"Hade rätt attityd"

Det är nu helt klart att Vimmerby missar allettan för första gången sedan de tog sig upp i Hockeyettan inför säsongen 11/12. Lagen i fortsättningsserien tar med sig ett visst antal poäng från grundserien baserade på lagets tabellplacering, så VH har två viktiga matcher kvar innan grundseriens slut. 

– Jag har snackat med grabbarna och de är medvetna om det. Viktigare än extrapoängen är att visa att utvecklingen går framåt. Vi ska visa attityd och inte ge oss. Oavsett vad det handlar om så vill vi vinna varje period och varje match och det såg jag i andra och tredje perioden. Vi hade rätt attityd. Vi har spelat bra de senaste matcherna. Nu var det mindre bra men vi vann ändå.

Tre spelare fick beröm

Troja/Ljungby och Dalen finns kvar i VH:s spelprogram.

– Troja blir en riktig utmaning men vi spelade väldigt stabilt defensivt och släppte inte till många chanser i dag. Vi fick utdelning och det var kul för grabbarna. Vi visar att vi kan skapa offensivt och hade många bra målchanser, det vill vi bygga vidare på. 

Plus delades ut till målvakten Oscar Wallden, backen Linus Ljung och tremålsskytten Roman Semjonov. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: