FIN HEMMADEBUT AV NYFÖRVÄRVET – SLOG TILL TRE GÅNGER OM

Kanadensaren Kristoff Kontos slog till tre gånger om mot Tyringe. Foto: Simon Henriksson

Första hemmamatchen. Då slog kanadensaren Kristoff Kontos till med hattrick. Nyförvärvet gjorde hattrick när Vimmerby Hockey vann med 3-0.

Vimmerby var överlägset i den första akten och snurrade runt i anfallszon stora delar av perioden. Det vittnar inte minst skottstatistiken 23-3 om. Men när inte VH-skotten gick utanför stod tjeckiske målvakten Jaroslav Brazdil i vägen.

Ett mål hittade dock nätet.

Jakob Karlsson frispelade Kristoff Kontos som satte 1-0-pucken mellan benen på gästernas keeper. Ledningen både borde och kunde varit betydligt större.

Fina lägen

Vimmerby var fortsatt dominanta i den andra perioden, även om skottstatistiken vittnade om en något jämnare period. VH skapade flera fina lägen men antingen var avsluten av för låg kvalitet eller så stod återigen duktige Brazdil i vägen för utökad ledning. Till slut kom dock 2-0 – och återigen var det kanadensaren Kontos som var målskytt.

Nyförvärvet stal pucken och hittade luckan mellan benen på den tjeckiske målvakten. 2-0-ledningen stod sig perioden ut.

Hattrickskytt

Den tredje perioden var inget publikfrieri från hemmalagets sida. Samtidigt som Vimmerby gick ned sig spelade Tyringe upp sig. Ett 2-1-mål var inte särskilt långt borta, men VH lyckades hålla undan och besegra jumbon med 3-0. Detta efter att Kontos avslutat sin hemmapremiär med att göra sitt – och lagets – tredje mål för dagen.

Mer om matchen senare.

Poäng VH: Kristoff Kontos (3+0), Jakob Karlsson (0+1), Pierre Gustavsson (0+1), Edwin Johansson (0+1).