VH NOLLADE DALEN PÅ BORTAIS – KONTOS SUCCÉ FORTSÄTTER

Vimmerby Hockey vann borta mot HC Dalen med 4-0. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey tog en säker 4-0-seger borta mot HC Dalen. Och det var ett finskt-kanadensiskt samarbete som stod i fokus. Kristoff Kontos och Niklas Salo gjorde två poäng var.

En ganska händelsefattig öppningsperiod slutade mållös. Vimmerby hade väldigt stort fokus på försvarsspelet och låg tryggt i defensiven. VH:s anfall var få till antalet, men Dalen fick sällan något större tryck i VH-zonen heller.

Det blev en enda utvisning under perioden och det var kaptenen Jakob Karlsson som åkte ut för den. Dalen skapade inga större chanser under den tvåminutersperioden med numerärt överläge.

Skotten i öppningsakten blev 10-9 i hemmafavör.

Stark andraperiod

Den andra perioden var klart starkare från Vimmerbys sida. Det var inte längre bara defensiven som var i fokus och kanske fick VH energi av det tidiga ledningsmålet. Ett finsktkanadensiskt samarbete låg bakom 1-0. Niklas Salo stod för en vacker passning till Kristoff Kontos som kunde ge gästerna ledningen.

Vimmerby dominerade sedan mellanakten och lät bara Dalen ta trötta avslut som Tomas Rydén inte hade några som helst bekymmer med. 1-0 var fullt rättvist och det var klart närmare att VH skulle utöka sin ledning än att Dalen skulle utjämna. Skotten blev 5-13.

Ombytta roller

Det dröjde sedan bara drygt fyra minuter av den tredje perioden innan VH bättrade på sina segerchanser. Återigen var det ett finsktkanadensiskt samarbete som låg bakom målet. Den här gången dock det omvända – Kristoff Kontos serverade Niklas Salo, som lurade bort David Elmgren och gjorde 2-0.

Efter 5.37 fick Dalen sedan ett gyllene läge att reducera i powerplay. Med nio sekunder kvar åkte ytterligare en VH-spelare ut men någon reduceringspuck lyckades Dalen inte få in. Med knappt sex minuter kvar fick Vimmerby ett powerplay och gjorde då även 3-0. Jakob Karlsson spelade fram Christoffer Rasch, som i sin tur sköt gästernas tredje mål.

Vimmerby hade god kontroll på återstoden av den tredje perioden och höll undan. Med sju sekunder kvar kom också tigrarnas fjärde mål. Mathias Wigley sköt 4-0 framspelad av Linus Ljung. Tomas Rydén räddade 23 av 23 skott.

VH leder nu fortsättningsserien med sju poäng, dock med en match mer spelad än Kalmar på andraplatsen.

Poäng VH: Kristoff Kontos (1+1), Niklas Salo (1+1), Christoffer Rasch (1+0), Mathias Wigley (1+0), Pelle Ström (0+1), Jakob Karlsson (0+1), Pierre Gustavsson (0+1), Linus Ljung (0+1).