Annons:

Sök

Annons:

Ingen bländande insats av VH:

Vimmerby vann mot Borås och har gjort ett ryck i toppen av fortsättningsserien. Foto: Viktor Allvin

Ingen bländande insats av VH: "Svårt att slå deras press"

Vimmerby Hockey glänste inte när sjätte raka segern i fortsättningsserien fullbordades. 
– Grabbarna vet att det var en okej match men vi är inte nöjda med en okej match, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey gjorde verkligen inte sin bästa match för säsongen när de vände 0–1 till 2–1 i andra perioden och höll ut till tre poäng mot Borås. 

– Ju längre matchen led desto bättre spelade vi. Vi visste att de skulle komma ut hårt och de var mer desperata än vad vi var i första perioden. Det var svårt att slå deras press över hela banan. När ett lag spelar på det sättet så måste vi ta bättre beslut och spela enklare än vad vi gjorde i början av matchen, säger Phil Horsky och riktar kritik mot sig själv:

– Vi tappade både energi och flow i spelet och klarade inte av deras press. Vi som tränare måste förbereda spelarna på ett bättre sätt och skulle kanske ha tränat på ett annat sätt. 

"Måste visa respekt"

Borås hade ett par farligheter i första perioden utan att få hål på en storspelande Tomas Rydén i VH-målet. VH, som gjorde en betydligt bättre andra period, släppte in 0–1 halvvägs in i perioden och vände sedan till 2–1 efter mål av Mattias Wigley och Roman Semjonov. 

– Det var kul att komma tillbaka från ett underläge och göra två mål. Mattias (Lindén, VH:s assisterande tränare) har gjort justeringar i vårt sätt att spela powerplay och det var riktigt bra. Jag tycker att vi är vassare i powerplay nu och det är hatten av till spelarna som spelar boxplay och täcker många skott, säger Horsky. 

Horsky tycker att hans lag var bättre i både andra och tredje perioden även om Borås, som skapade en del chanser, pressade tillbaka och gav VH en ordentlig fight. 

– Borås ska inte vara i botten av tabellen med det laget som de har. Jag tycker att de har ett mycket bättre lag än vad tabellpositionen visar. Vi måste visa respekt för ett sådant lag och inte kolla i tabellen och säga att det är ett bottenlag som kommer. Det är ett bra hockeylag som spelar strukturerat och sätter hög press, säger Horsky. 

"Annan mental utmaning"

Vimmerby leder fortsättningsserien med sju poäng eftersom Kalmar HC förlorade sin hemmamatch mot Mörrum med 2–3. 

– Det ändrar ingenting i vår approach. Grabbarna vet att det var en okej match men vi är inte nöjda med en okej match. Vi kan spela bättre, säger han och fortsätter:

– Det är en helt annan mental utmaning. Lagen som kommer hit har ingenting att förlora, vi är det jagade laget. Då hamnar man automatiskt i en annan situation. De kör, är desperata och har ingenting att förlora och vi måste föra spelet. Mot ett lag som Borås är det svårt, vi visste att det skulle bli en sådan match.

Horsky framhöll den kollektiva laginsatsen efter segern och plussade lite extra för Tomas Rydén och Linus Ljung. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: