Annons:

Sök

Annons:

VH jagas av Mörrum:

Phil Horsky tror att Mörrum kommer vara desperata mot Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

VH jagas av Mörrum: "Grabbarna får inte koppla av"

Sju poängs försprång. Det har Vimmerby Hockey mot Kalmar HC och åtta till Mörrum GoIS. Därför räknar Phil Horsky med ett heltaggat Mörrum.
– De kommer vara redo, säger han.

Annons:

Vimmerby har fått en flygande start på fortsättningsserien och tagit sex segrar på sex försök. Nu är VH sju poäng före Kalmar och åtta till Mörrum – och vid seger för Vimmerby på onsdagen kan det vara elva poängs skillnad mellan dem och Mörrum. 

För Blekingeklubben är det därför en oerhört viktig match. 

– Inget snack om det, de måste slå oss i de här två matcherna. De kommer vara redo, men vi kan inte kontrollera vad de gör. Vi måste förbereda oss på det bästa sätt vi kan och det ansvaret har grabbarna tagit. Grabbarna kopplar inte av, vi har spelat i ledning och gått in i ledning, men vi kan göra det ännu bättre, säger VH-tränaren Phil Horsky och berömmer motståndet:

– Det är det kanske skickligaste laget offensivt i hela hockeyettan. De har riktigt bra spets med Paulsson (Marcus) och Ingvarsson (Adam) och ett par till. Det visade de mot Kalmar också.

Är det den kedjan ni främst behöver se upp med?

– Vi måste vara medvetna om vilka som är på isen, men det är fyra kedjor som gör skillnad. Vi har fyra starka kedjor som kan spela oavsett situation. Styrkan ligger i bredden.

"Gjort det jättebra"

Vimmerby kommer från en av sina mindre bra insatser i fortsättningsserien. Men trots bekymmer med Borås blev det seger med 2-1 i söndags. 

– Grabbarna har gjort det jättebra och är väldigt glada för hur det har gått. Det är kul att se hur vi spelar, framför allt de fem första matcherna. Borås var ett bra lag, vi visste att de var lite underskattade och hade mycket spets. I deras läge är de väldigt desperata också. Vi får många utvisningar emot oss, nu har vi tre mot fem-spel i flera matcher och det är lite konstigt. Men det måste vi också hantera och boxplay har varit väldigt bra. 

Att få med sig tre poäng även om insatsen inte var topp är ett styrkebesked, säger Horsky.

– Det är en signal på att vi har något på gång. Vi är inte nöjda. Det är vi som är de jagade och alla matcher har slutspelskaraktär nu. Spelmässigt, strukturmässigt och attitydsmässigt är jag väldigt nöjd, men vi kan bättre. 

Förmodligen kommer VH till spel med samma lag som mot Borås.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: