Annons:

Sök

Annons:

  • Horsky efter sjunde raka och 6-0:

    Vimmerby Hockey körde över Mörrum och vann med hela 6-0. Foto: Simon Henriksson

  • Horsky efter sjunde raka och 6-0:

    Mörrums Marcus Paulsson fick matchstraff.

Horsky efter sjunde raka och 6-0: "Finns alltid något att förbättra"

Sjunde raka segern, sex mål framåt och en nolla bakåt. Då tillstod även Phil Horsky att han var nöjd.
– Det finns inte mycket att klaga på i den första perioden, säger han efter 6-0 mot Mörrum.

Annons:

Vimmerby Hockey fortsätter att gå som tåget. 6-0-krossen mot Mörrum grundlades i den första perioden. VH chockade Mörrum, var helt överlägset och gick fram till hela 5-0 när 20 minuter hade spelats. 

– Första var riktigt bra. Kul att se att vi var så hungriga. Sättet vi började på, då måste man nästan ha en bra första period. Vi var aggressiva, vi skulle ut och köra, ta tag i taktpinnen, alla hade energi, alla ville ha pucken. Det var bra passningar och bra struktur. Jag är väldigt nöjd med den första perioden, det finns inte mycket att klaga på. Det är förberedelserna det handlar om och killarna hade förberett sig väl. Det var bra gjort av grabbarna, säger tränaren Phil Horsky.

Den andra perioden blev, som det så ofta blir, inte lika frejdig och målrik.

– Har man en så stor ledning blir det en annan hockeymatch. De försvarade sig lite mer desperat då, men jag är väldigt nöjd med tredje perioden sen. Det var bra struktur, spelarna offrade sig för att Rydén (Tomas) skulle få hålla nollan, det är bara att titta på Wigley (Mathias) som täcker skott där i slutet. Man kan undra vad syftet är men de spelar för varandra, de spelar för Rydén. Det är väldigt kul. Det här var en laginsats och en lagvinst. 

"Fundamentet till allt"

Vimmerbys försvarsspel börjar se urstarkt ut – likt förra säsongen. På de sju inledande matcherna i fortsättningsserien har Vimmerby endast släppt in fem mål.

– Det är grunden och fundamentet till allt, till vinsterna. Allt börjar med försvarsspelet. Strukturen sitter och alla ser det som en ära att försvara sig, att inte ge dem mycket. Det handlar om attityd. Har man ett sånt försvarsspel ger man sig alltid chansen att vinna, även vid sämre insatser eller dippar. 

I fortsättningsserien har ni fått igång målskyttet också. Varför?

– Anfallsspelet över huvud taget har vi förbättrat mycket. Vi har mycket bättre trafik, är mer desperata, driver mer på kassen. Det var bra kombinationer, bra rörelse och anfallsstrukturen sitter mer och mer. Det var kul att de fick utdelning. Men det kommer tack vare hårt jobb i försvarszon.

"Vi är inte nöjda"

Mörrum är nu elva poäng efter Vimmerby i jakten på en playoffplats.

– Det är ett riktigt bra lag, det skickligaste laget offensivt i hela hockeyettan. Det är kul att vinna mot dem, men det är mycket kvar att spela. Vi tänker inte på tabellen eller om vi har si och så många raka segrar. Det finns alltid saker att förbättra. Jag ska analysera matchen och visa grabbarna sen, de är inte nöjda, de är hungriga. Nu har vi en tuff match mot Tyringe borta och jag ska se till att förbereda grabbarna inför den matchen. 

Phil Horsky var av förståeliga skäl nöjd med samtliga VH-spelare, men boxplayspelet och Tomas Rydén fick lite extra omnämnande.

– Men det var en laginsats. 

Fakta

Poäng VH: Mathias Wigley (2+0), Herman Johansson (1+1), Roman Semjonov (1+0), Christoffer Rasch (1+0), Edwin Johansson (1+0), Kristoff Kontos (0+2), Niklas Salo (0+2), Oskar Carlsson (0+2), Jakob Karlsson (0+1), Pelle Ström (0+1), Oscar Gustavsson (0+1), Anton Carlsson (0+1).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: