Annons:

Sök

Annons:

VH värvar ung back från allsvensk klubb – träffades inför säsongen

Vimmerby Hockey förstärker backsidan med att plocka in unge Wilmer Lindblad på lån. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

VH värvar ung back från allsvensk klubb – träffades inför säsongen

Vimmerby Hockey förde en dialog med 20-årige Wilmer Lindblad inför säsongen. Nu kommer den allsvenske backen på lån till seriesuveränen i fortsättningsserien. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey har gjort klart med backen Wilmer Lindblad, 20, från allsvenska Vita Hästen. 

Lindblad lånas ut till Vimmerby Hockey på ett hyresavtal under resten av säsongen. 

– Wilmer är en rörlig och skridskoskicklig back med offensiva kvaliteter. Han gjorde en stark säsong i Enköping som sistaårsjunior och vi hade långtgående samtal med honom redan inför den här säsongen. Nu blir det att han kommer nu istället, och det är vi glada för. Vi vill också tacka Vita Hästen för ett gott samarbete i samband med detta, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Träffade VH inför säsongen

Wilmer Lindblad skrev tvåårskontrakt med Vita Hästen inför den här säsongen, men har även varit utlånad till moderklubben Enköping under säsongen. Nu är han väldigt taggad över att komma till Vimmerby. 

– Det ska bli grymt kul. Jag var i Vimmerby inför den här säsongen och och fick ett jättebra intryck. Jag valde mellan Vimmerby eller Vita Hästen, men tog beslutet att prova allsvenskan. Men sedan har man haft lite koll på Vimmerby, och nu har det gått väldigt bra och förhoppningsvis kan vi ta oss ganska långt under resten av säsongen. Därför känns det extra kul att vi hittade en lösning nu, säger Wilmer Lindblad i klubbens pressmeddelande.

Trots emellanåt mindre speltid i allsvenskan, så tycker Wilmer Lindblad att han har utvecklats under höstsäsongen i Vita Hästen. 

– Jag känner ändå att jag har tagit kliv, även att speltiden varit lite fram och tillbaka. Allsvenskan är ändå en nivå upp. Jag är en offensiv back, som gillar att följa med upp i anfallen, men samtidigt även göra klart försvarsspelet, säger Wilmer Lindblad. 

Wilmer Lindblad är spelklar till kvällens match mot Tyringe och går direkt in i matchtruppen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: