Annons:

Sök

Annons:

Horsky inför Kalmar:

Phil Horsky vill se en bättre insats mot Kalmar HC. Foto: Arkivbild

Horsky inför Kalmar: "Ett måste för dem"

Efter åtta raka segrar väntar tvåan Kalmar HC på bortais. En mycket viktig match, inte minst för Kalmar.
– Det blir en psykologisk fördel för oss, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Matcherna duggar tätt för Vimmerby Hockey nu. Efter fredagens täta match mot dunderjumbon Tyringe, seger med 4-3, väntar nu Kalmar HC på bortaplan i eftermiddag.

– Jag har analyserat matchen för mig själv en gång till. Det var under alla omständigheter en bra läxa för oss. Vi kommer från en stor seger, får mycket beröm och det är unga killar. Vi åker dit och det blir en mind game. Vi måste ha en annan inställning, men vi trodde inte att vi behövde jobba lika hårt. Vi spelade komplicerat, tog konstiga beslut men så är det. Det är en process, vi är inga maskiner, vi är människor. Jag visste att det skulle hända någon gång, säger tränaren Phil Horsky.

Vimmerby var träningsledigt under lördagen och kör ett lättare pass inför avresan till Kalmar. Just nu är det matcher var och varannan dag. 

– Jag tycker att det är kul och spelarna uppskattar det också. Det är en utmaning, men vi har en viktig vecka framför oss. Vi kan ta stora steg mot förstaplatsen och det är mest korta pass, återhämtningspass, och fokus på nästa match. 

"Ett måste för dem"

För Kalmar betyder matchen mot Vimmerby väldigt mycket. Seger för VH – och avståndet växer ytterligare. 

– Det är ett måste för dem, de måste förmodligen vinna. Det är en psykologisk fördel för oss och vi går dit och har inte mycket att förlora. Vi ska vara hungriga och vilja göra en bättre insats. 

Horsky vill se en liknande insats som mot Mörrum i onsdags. 

– Vi ska spela för varandra, ha korta byten, hög intensitet och jobba stenhårt framför kassen. Starten och disciplinen blir avgörande för Kalmar har mycket spets, men vi har fyra kedjor och kan utmana dem även på bortaplan.

Hur ser du på Kalmars lag?

– De har satsat stenhårt och har mycket kvalitet i laget. Det är ett av de bästa lagen i hockeyettan, så mycket skicklighet har de. Det är inget snack om det.

VH hade samtliga spelare tillgängliga före morgonvärmningen. Det ser därmed ut att bli samma lag som mot Tyringe. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: