VIMMERBYS SANSLÖSA FORM HÅLLER I SIG – NIONDE RAKA I SERIEFINALEN

Vimmerby fick jubla över nionde raka segern borta mot Kalmar. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey stormar mot playoff. Fortsättningsseriens toppmöte mot Kalmar HC slutade med nionde raka segern för VH.

Vimmerby drabbades av matchens första utvisning efter fem minuter och 41 sekunder. I efterdyningarna av det numerära överläget – bara sekunder efter att VH blivit fulltaligt – gjorde Johan Järlefelt 1-0 för Kalmar.

Underläget stod sig inte länge. Vimmerby kunde kvittera en dryg minut senare genom Nils Rygaard, vilket var hans första mål i VH-tröjan.

Två och en halv minut senare tog VH också ledningen. Niklas Salo gjorde sitt femte i fortsättningsserien och Vimmerby ledde med 2-1. Ett resultat som också stod sig till periodvilan.

Dubbla utvisningar

Knappt åtta minuter in på den andra perioden utökade VH sitt försprång. Pierre Gustavsson såg till att ställningen förändrades till 3-1.

Kort efter varandra tvingades Niklas Salo och Oskar Carlsson ta sig till utvisningsbåset. Kalmars fem mot tre-spel blev resultatlöst, men i fem mot fyra kom i stället reduceringen. Sebastian Ottosson såg till att Kalmar kom närmare.

Mål i öppen kasse

I den tredje perioden såg nyförvärvet Wilmer Lindblad till att ge Vimmerby en tvåmålsledning igen. Men den varade endast i tolv sekunder innan Jarkko Oikarinen satte 4-3-repliken för Kalmar.

Med prick en minut kvar avgjorde Max Popovic toppmötet. I öppen kasse satte han 5-3 för Vimmerby.

Efter vinsten har Vimmerby nu nio raka segrar i fortsättningsserien. Kalmar ligger tvåa, tio poäng bakom VH.

Poäng VH: Nils Rygaard (1+1), Niklas Salo (1+0), Pierre Gustavsson (1+0), Wilmer Lindblad (1+0) Max Popovic (1+0), Pelle Ström (0+2), Kristoff Kontos (0+2), Anton Carlsson (0+1), Oskar Carlsson (0+1), Linus Ljung (0+1).