VIMMERBYS LÅNGA SEGERSVIT BRUTEN INFÖR STORPUBLIK

Vimmerby Hockey åkte på en trist förlust i hemmamatchen mot Dalen. Foto: Stefan Härnström

Enkronasmatch och 1 677 personer på läktaren. Då tog Vimmerby Hockeys imponerande segersvit slut. Gästande HC Dalen vann med 5-3.

Enkronasmatchen började på ett övertygande sätt för hemmalaget Vimmerby. Gång efter annan tryckte VH ned gästande Dalen i försvarszon. Vimmerby fick långa byten på Dalenspelarna och tog tillbaka pucken i offensiv zon en mängd gånger.

I mångt och mycket påminde öppningsperioden om den VH gjorde för någon vecka sedan mot Mörrum.

Skillnaden? Då fick VH utdelning och ledde med 5-0 efter 20 minuter. Nu stod det, efter ett sent kvitteringsmål av hemmalaget, 1-1 i paus.

Markus Näslund gav Dalen ledning innan Christoffer Rasch blålinjeskott letade sig in bakom David Elmgren i numerärt överläge. Skotten, 19-6, säger mycket om hur den första perioden såg ut.

Tung andraakt

Men trots att VH fick ett psykologiskt viktigt 1-1-mål i slutet av öppningsakten kunde man inte spinna vidare på det i den andra. Dalen återtog ledningen redan efter en och en halv minut. Ett par VH-utvisningar följde och Dalen hade betydligt mer att säga till om i den här perioden.

I det andra numerära överläget för gästerna kunde Timmie Persson göra 3-1.

VH skapade några lägen att reducera, men fick gå till pausvila i tvåmålsunderläge. Efter periodens slut uppstod en del tjafs på isen och Dalens Karl Smedberg, som gjort ett par framträdanden i Vimmerby tidigare, fick match penalty. Det gjorde att VH fick börja den tredje akten med fem minuters powerplay.

Stark upphämtning

Det skulle visa sig bli onödigt och kostsamt för bortalaget.

Dalen såg visserligen att stå emot hela femminutersunderläget när VH var omständligt och slarvigt. Men med tre sekunder kvar skickade Wilmer Lindblad in pucken på mål och 2-3 var ett faktum.

Vimmerby fick energi av reduceringsmålet och kunde kvittera en stund senare. Kristoff Kontos styrde in en puck från Nils Rygaard och 3-3 var ett faktum.

Matchen stod sedan och vägde ordentligt, med chanser åt båda håll. Med knappt fem minuter drabbades VH av en utvisning och Dalen fick en kanonmöjlighet att ta ledningen. När sedan VH drabbades av ännu en utvisning blev det ett långt fem mot tre-spel för gästerna.

Då kunde hemmalaget inte stå emot och Dalen tog ledningen med 4-3.

I slutet försökte VH forcera för och plockade ut målvakten. Någon het kvitteringschans dök inte upp. I stället kunde Dalen fastställa slutresultatet till 5-3 i öppen kasse.

Mer om matchen senare.

Poäng VH: Kristoff Kontos (1+1), Wilmer Lindblad (1+0), Christoffer Rasch (1+0), Nils Rygaard (0+1), Roman Semjonov (0+1), Oskar Carlssn (0+1).