AVSTÅNDET KRYMPER – VH FÖLL BORTA MOT NÄSTJUMBON

Vimmerby Hockey åkte på en tung förlust borta mot Borås. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Avståndet till jagande Kalmar HC krymper. Detta efter att Vimmerby förlorat borta mot nästjumbon Borås HC med 4-2. Det var VH:s andra raka förlust i fortsättningsserien.

Vimmerby Hockey fick en perfekt start på bortamatchen mot nästjumbon Borås HC. Redan innan två minuter hade spelats av matchen styrde Nils Rygaard in ett skott från Christoffer Rasch och VH var i ledning med 1-0.

Ledningen stod sig hela perioden och det var en period som dominerades av Vimmerby.

I den andra akten fick VH tidigt ett numerärt underläge och med bara sekunder kvar av tvåminutersutvisningen på Anton Carlsson utjämnade Martin Karlsson för ett poängtörstande Borås.

Hemmalaget hade därefter sin bästa period i matchen och skapade några fina lägen att utöka. När det såg som värst ut för gästerna bjöd Roman Semjonov på en soloprestation. Poängkungen snurrade upp Boråsförsvaret på läktaren och satte vackert dit 2-1-ledningsmålet.

Men glädjen blev kortvarig. Med drygt en minut kvar av perioden kom 2-2 för Borås. Christoffer Häggblad sköt och Oscar Walldén kunde inte rädda skottet.

Avgjorde i tredje

Knappt sju minuter in på den tredje perioden kom VH:s första numerära överläge i matchen. Men Vimmerby fick aldrig chansen att spela fem mot fyra. Två sekunder senare åkte Niklas Salo ut för tripping och fem mot fyra-spelet förvandlades till fyra mot fyra.

Då passade rutinerade Henrik Eriksson på att vackert gör 3-2 för Borås.

Vimmerby försökte sedan hitta en kvittering, men jakten kom av sig när Vimmerby åkte på en ny utvisning på grund av för många spelare på isen. Borås kunde inte utnyttja powerplaymöjligheten.

Vimmerby tog ut målvakten och gick för 3-3, men det gick inte vägen. Efter strul i egen zon kunde Borås avgöra matchen genom att sätta 4-2 i tom bur.

Kalmar vann borta mot Mörrum och nu skiljer endast sju poäng mellan Vimmerby och ekonomiskt krisande Kalmar.

Poäng VH: Nils Rygaard (1+0), Roman Semjonov (1+0), Niklas Salo (0+1), Christoffer Rasch (0+1).