Annons:

Sök

Annons:

Backen tillbaka mot Tyringe – ingen risk för fel fokus enligt Horsky

Christoffer Rasch är tillbaka till matchen mot Tyringe. Foto: Ossian Mathiasson

Backen tillbaka mot Tyringe – ingen risk för fel fokus enligt Horsky

Vimmerby Hockey spelar en mycket viktig match mot Kalmar HC på söndag. Men dessförinnan väntar jumbon Tyringe på hemmais.
– Grabbarna är medvetna om att det är Tyringe först, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Efter tre raka förluster för Vimmerby Hockey har avståndet sakta men säkert krympt till jagande Kalmar HC. På söndag möts de båda playoffkandidaterna i Vimmerby ishall.

Men det finns ingen risk för att den matchen redan sitter i VH-spelarnas huvud, säger Phil Horsky. 

– Nej, grabbarna är medvetna om att det är Tyringe först. Efter tre förluster kan vi inte tänka förbi den här matchen. Vi måste ha fullt fokus på den här matchen, säger han.

Vimmerby kommer närmast från en övertidsförlust mot Mörrum.

– Jag har analyserat de senaste matcherna och vi har gjort många bra saker. Vi är missnöjda med förlusterna, men det är mycket som har gått emot oss. Det är ingen ursäkt, men jag är glad över hur grabbarna uppträder och spelar. I nyckelmomenten går mycket emot oss just nu som gick med oss tidigare i vårserien. När det är lite emot är det en utmaning. Det är såna situationer man växer av som individ och lag. Vi har pratat om vad vi måste göra bättre och det handlar om disciplinen såklart. Vi får många konstiga utvisningar emot oss, men ibland måste vi vara smartare. 

"Kommer bli en hård kamp"

Nu väntar ett Tyringe – som VH besegrade med ett nödrop senast – med endast sex inspelade poäng. 

– Jag tycker att de har spets och har utvecklats enormt. Jag har inte sett deras match mot Kalmar än, men de har spelat bra, vann i Borås och har utvecklats både struktur- och spelmässigt. Det finns kvalitet och de åker mycket skridskor. Vi är favoriter, men vi kommer vara redo och det blir en hård kamp. Det går inte att förvänta sig att det ska bli enkelt eller att vi ska leda direkt. Grabbarna är besvikna och arga och vill bevisa sig. Jag kommer förbereda grabbarna på bästa sätt inför matchen. 

Nyckelspelaren Christoffer Rasch är tillbaka i VH-laget. Tomas Rydén vaktar kassen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: