Annons:

Sök

Annons:

Vass forward på VH:s radar:

Morgan Persson jobbar hårt inför transferfönstrets stängning. Foto: Ossian Mathiasson

Vass forward på VH:s radar: "Allt handlar om ekonomin"

Vimmerby Hockey kan säkra en playoffplats till Allsvenskan i kväll. Parallellt med det jobbar sportchefen Morgan Persson hårt på förstärkningar.
– En vass forward är prioritet, men det kommer bli krig om spelarna, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter en svag grundserie har Vimmerby Hockey fått fart i fortsättningsserien. Redan på onsdagen, vid två poäng borta mot Hanhals, kan Vimmerby bli klart för playoff. 

Samtidigt pågår ett dygnet runt-arbete för sportchefen Morgan Persson, som jagar nyförvärv.

– Det är hektiska dagar nu, men först och främst måste vi bli helt klara först. Vi har ett bra läge, men är inte helt klara än. Man måste vara förberedd på alla scenarion. Men vi har krokar ute och får se vart det landar någonstans, säger han. 

Varje år upprepas mantrat att spelarmarknaden är tuff. I år är inget undantag, säger Persson.

– Den är otroligt begränsad, det är bara att titta på SHL och Allsvenskan. Marknaden är väldigt tunn. Det är inte bara vi som letar heller, det kommer bli krig om spelarna. Vi försöker ligga i framkant och kommer gå för det om det blir klart i kväll med en playoffplats. 

Har en lista på spelare

Högsta prioritet för VH är en spetsforward.

– Man får vara glad över det man får in höll jag på att säga. Men en forward är prioritet. Där ligger mitt fokus och det är en rightskytt vi söker, en som kan gå in och vara ett hot i powerplay. Det är offensiv spets vi söker. Som med alla andra spelare ska det vara en bra skridskoåkare som är bra i båda ändarna, men främst är det en högerskytt som kan vara behjälplig offensivt. I playoff är det ofta i special teams det avgörs.

Det kan också bli flera spelare.

– En forward är prioritet, men det kan bli mer. Vi är inte där än riktigt, så det är viktigt att köra 100 procent och ta de poäng vi behöver så vi slipper några spekulationer.

Är det främst i södra fortsättningsserien och Allettan ni letar?

– Det är väldigt brett måste jag säga. Det är ingen specifik serie utan det är spelare vi har hållit koll på under hela säsongen. Det kan bli en annan serie eller annan liga, vi får se vad som blir aktuellt. Vi pratar med ett par utländska spelare också, men allt handlar om ekonomin.

Morgan Persson har en lista på spelare framför sig.

– Vi har inte börjat stöta på än, det arbetet börjar först i kväll beroende på olika resultat. Men vi har en lista med spelare i prioriteringsordning.

"Mycket telefon"

Det finns även spelare som har hört av sig till Vimmerby och visat intresse.

– Det är en del duktiga spelare, men det gäller att sortera i det också. Vi måste se på vårt behov och vad vi behöver ha in och sedan analysera om spelaren passar in. Det är många parametrar i det här. Bara för att någon spelare har gjort 50 poäng i någon serie innebär det inte att det blir succé här. Mycket är trygghetsbaserat också. Det är inte säkert att en spelare som spelat länge i en klubb känner samma trygghet här. Det gäller att kolla historik och det är mycket referensarbete att göra. Vi har inte mycket tid att spela på. 

Transferfönstret stänger på lördag natt.

– Man sitter mycket i telefon nu, kollar med agenter och checkar av marknaden. Det är mycket som ska hinna göras. Därför vore det skönt att stänga butiken i kväll och jag vet att spelarna är 100 procent fokuserade. Ingen har tagit ut något i förskott. 

Hur ser det ekonomiska utrymmet ut?

– Det finns utrymme, men det är ingen uppsjö av pengar. Vi är beroende av att få in lite mer på supporterkontot. Allt beror på kvaliteten på spelaren också. 

Just nu rör det sig om drygt 40 000 kronor på supporterkontot.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: