Sök

VIMMERBY SÄKRADE PLAYOFFPLATSEN – KÖRDE ÖVER HANHALS

Det blev seger för Vimmerby borta mot Hanhals.

Vimmerby Hockey är klart för playoff till HockeyAllsvenskan. Genom att besegra Hanhals med 4-1 på bortais är VH:s försprång gentemot Kalmar ointagligt.

Den första perioden var en intetsägande och svag historia. Vimmerby hade bekymmer och lyckades inte skapa några särskilt heta chanser.

Det gjorde visserligen inte Hanhals heller, men hemmalaget från Kungsbacka lyckades utnyttja en av få målchanser i den första akten. Efter drygt 16 minuter såg Lukas Wahlberg till att göra 1-0.

Skotten i öppningsperioden slutade 9-9.

Stark vändning

Om den första perioden var svag från Vimmerbys sida var det något helt annat i den andra akten. Vimmerby angav tonen direkt och redan efter en minut och 24 sekunder utjämnade Nils Rygaard till 1-1 efter en genial passning av Kristoff Kontos – om det nu var meningen. Även Niklas Salo noterades för en assist.

Hanhals drog på sig en onödig tvåminutersutvisning på grund av för många spelare på isen. VH fick ingen utdelning i numerärt överläge, men strax därpå kom ändå ledningsmålet. Mattias Wigley såg till att ge VH ledningen.

Vimmerby fortsatte att dominera den andra perioden och vid nästa möjlighet i powerplay hittade Jakob Karlsson fram med en fin passning till Mattias Wigley.

Det blev inget ytterligare mål i perioden och VH kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning och ett mycket bra läge att avgöra striden om förstaplatsen.

Karlsson avgjorde

I inledningen av den tredje perioden spelade Vimmerby bort minuterna förtjänstfullt. Efter 12.24 avgjorde också VH matchen. Roman Semjonov hittade Jakob Karlsson med en fin passning och 4-1 var ett faktum. Därmed hade Vimmerby säkrat segern och därmd förstaplatsen i fortsättningsserien.

VH höll undan och vann med 4-1.

VH ska spela två matcher ytterligare i serien, men redan nu är laget klart för playoff om några veckor.

Fakta

Poäng VH: Mattias Wigley (2+0), Jakob Karlsson (1+1), Nils Rygaard (1+0), Roman Semjonov (0+1), Niklas Salo (0+1), Anton Carlsson (0+1), Oscar Gustavsson (0+1), Oskar Carlsson (0+1).