Annons:

Sök

Annons:

Edwin Johansson är en av många VH-spelare som har toppat formen till playoff-spelet. Foto: Ossian Mathiasson

Johanssons VH är en serie från kvalserien: "Litar på det vi gör"

Vimmerby Hockey har imponerat i playoff-spelet. Nu är laget en matchserie från kvalserien till Hockeyallsvenskan. 
– Vi har inte vunnit något än, säger VH-backen Edwin Johansson inför playoff 3-tajten mot Hudiksvall. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I morgon kväll spelas den första omgången av playoff 3 i Hockeyettan där tre vinnare är kvalificerade för kvalserien till Hockeyallsvenskan. Väsby, Kristianstad och AIK har redan varsin plats i kvalserien och Vimmerby Hockey har chansen att ansluta om de lyckas slå ut Hudiksvall i bäst av tre matcher. 

– Att vi har kommit till playoff 3 reflekterar man inte så mycket över. Det handlar mest om att tänka på nästa match, vi har inte vunnit något än. Att gå till kvalserien skulle vara en vinst men det är samma sak där, att ta match för match. Man får väl fira när allt är slut, säger Edwin Johansson. 

För tredje gången i klubbens historia är Vimmerby Hockey klart för playoff 3. I den andra playoff 2-matchen mot Huddinge vände VH, med ett enormt publiktryck i ryggen, ett 1–3-underläge till seger med 4–3. 

– Den totala laginsatsen har tagit oss till playoff 3. Vi har fört de flesta matcherna och alla fyra femmor har klickat i och kört på i samtliga matcher. Det är rätt tungt att stå emot det och det är framgångsreceptet. Det är ingen som har dippat, säger Edwin Johansson. 

Viktiga mål i playoff-spelet

Backen Edwin Johansson inledde förra säsongen i HC Dalen och avslutade den i allsvenska Västerviks IK innan han kritade på för Vimmerby Hockey. Den store och starke backen med sina specialiteter i defensiven har under playoff-spelet svarat för två mål, ett mål i första matchen mot Kallinge/Ronneby och ett mål i senaste matchen mot Huddinge. 

– Det är lite ovant men det är rätt tid att det kommer nu. Det är kul att jag kan bidra på det sättet. 

För du är annars en stabil defensiv back?

– Ja, det skulle jag beskriva mig själv som. Det är alltid kul när det trillar in något mål. Jag fick en bra passning av Jakob (Karlsson) mot KRIF och det var likadant mot Huddinge men då kom passningen från Roman (Semjonov). Det var två riktigt bra passningar som jag bara kunde trycka till. 

Johanssons mål mot Huddinge, som betydde reducering fram till 2–3, var psykologiskt viktigt inför de avslutande 20 minuterna där Kristoff Kontos och Roman Semjonov fullbordade vändningen med varsitt mål. 

– Det visar på vilket starkt lag vi är och att vi aldrig ger oss. Vi kommer igen, litar på det vi gör och har ett bra spelsystem som vi aldrig släpper. Vi kör bara på och får bra belöning. 

"Ger extra tändvätska"

Vimmerby Hockeys tillresta supportrar till Björkängshallen har hyllats från flera olika håll och Johansson ställer sig till skaran som ger VH-fansen gott betyg. 

– Det är extremt kul. Det är väldigt kul att spela inför en sådan publik med ett stort bortafölje och det är riktigt kul att det är stort intresse i stan också. Det gör oss mer taggade och ger extra tändvätska. 

Vad säger du om Vimmerbys resa under säsongen? 

– Vi hade en väldigt trevande start och kom inte alls igång. Spelet klaffade inte, det var tumult kring tränare och allt det där. Det löste sig och efter jul har vi hittat vårt spel och byggt vidare på det, det visar sig i resultaten också. 

Hyllar Horskys tydlighet

Hudiksvall var först ut att välja motstånd under söndagens valprocedur och plockade Vimmerby Hockey i den sista playoff-rundan före kvalserien. 

– Oavsett vilket lag som hade valt oss så hade det blivit en tuff serie. Det är svårt att gissa hur de andra lagen resonerar. Vi tar laget som vi får och gör oss redo. För oss gäller det att fortsätta spela som vi har gjort de senaste fem matcherna. Vi har spelat bra i playoff, det gäller att fortsätta så och kanske göra någon justering beroende på hur Hudiksvall spelar.

Vad har Phil Horskys intåg i VH betytt?

– Hans betydelse är jättestor, såklart. Det är en tränare som är tydlig och ger oss alla förutsättningar för att lyckas.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: