Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby Hockey har gjort klart med en av två målvakter till kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VIMMERBY VÄRVAR MÅLVAKT FRÅN GRUMS

Vimmerby Hockey har gjort klart med sitt första nyförvärv till kommande säsong. Den 21-årige målvakten Gustav Bågenvik kommer närmast från Grums IK i den västra Hockeyettan.  

Annons:

På påskaftonens eftermiddagen meddelade Vimmerby Hockey ytterligare en pusselbit till lagbygget inför kommande säsong. 

Denna gång rör det sig om klubbens första nyförvärv: målvakten Gustav Bågenvik, 21, från Grums.

Han blir därmed den åttonde spelaren att skriva kontrakt med Vimmerby Hockey. Bågenvik vann målvaktsligan i den västra grundserien och ledde Grums till åtta segrar på elva spelade matcher med en räddningsprocent på 93,65 där han höll nollan en gång.

Han kommer ursprungligen från Örebro och har därefter utbildats i både Linköpings HC och Södertälje SK:s organisation under juniortiden.

VH:s sportchef Morgan Persson kommenterar kontraktsförlängningen med följande ord: 

”Det är en målvakt vi hört väldigt mycket positivt om. En vältränad, tät och konsekvent jobbande målvakt med vinnarskalle som alltid är redo att kliva in när det är dags för match. Både vår och hans egen förhoppning är att han ska ta nästa steg i utvecklingen hos oss, säger Morgan Persson i ett pressmeddelande. 

Fakta

Vimmerby Hockeys trupp 20/21:

Gustav Bågenvik (ny från Grums IK), Oliver Kempainen (förlängning), Max Popovic (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Linus Ljung (förlängning), Anton Carlsson (förlängning). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: