Annons:

Sök

Annons:

Horsky har gett VH ett drömbesked: ”Dags för mig att ge något tillbaka

Phil Horsky trivs bra i Vimmerby och har förnyat sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky har gett VH ett drömbesked: ”Dags för mig att ge något tillbaka"

Vimmerby Hockey har fått ett drömbesked. Succétränaren stannar kvar i Hockeyettan-klubben i ytterligare en säsong. 
– Jag känner ett ansvar till Vimmerby Hockey och vill inte vänta alldeles för länge, säger Phil Horsky.

Annons:

Phil Horsky har verkligen varit ryktenas man den senaste tiden och kopplats samman med anrika klubbar som Leksands IF i SHL och Modo i allsvenskan. I en krönika i Expressen skrev experten Sanny Lindström att Horskys seriositet och förmåga att sätta krav hade passat väl i Modo och några dagar senare nämndes han som en möjlig tränarkandidat tillsammans med Tommy Samuelsson i Leksand. 

Trots alla skriverier i media har Phil Horsky bestämt sig för att stanna kvar i Vimmerby Hockey. 

– Jag har en bra känsla och det känns riktigt bra. Det har varit mycket skriverier om att jag ska hit och dit så det var ingen lugn påsk. Det var mycket rykten och lite snack. Visst fanns det lite intresse men vi var inte i närheten av att skriva på något. Jag känner ett ansvar till Vimmerby Hockey och vill inte vänta alldeles för länge. I Modo fanns det fortfarande många frågetecken så jag känner att det är dags att skriva på för Vimmerby.  säger Phil Horsky. 

"Vill inte tappa Vimmerby"

Han berättar att det är flera klubbar som har varit intresserade av hans signatur till kommande säsong. 

– Det var flera klubbar än Leksand och Modo som var inblandade men jag känner att det finns alldeles för många frågetecken som jag inte kan vänta på. Jag kan inte säga att det tar en eller två veckor till. Jag vill inte tappa Vimmerby eller att Vimmerby måste vänta ännu längre för att få min signatur, säger han och fortsätter:

– Jag vill inte tappa Vimmerby med tanke på att jag vet vad jag får i Vimmerby och känner mig trygg här och trivs bra. Närheten till Örebro är också viktig. Den här tryggheten uppskattas, jag kommer från en tuff säsong med allt som hände. Det var dags för mig att ge något tillbaka till Vimmerby och försöka gå dit vi ska. 

"Medvetna om hur tufft det är"

Under hans första säsong med Vimmerby 2018/19 förde han klubben till playoff 3 och tog i början av maj 2019 över Karlskrona HK i allsvenskan. 

Han lämnade Blekingelaget redan innan säsongen börjat och återvände sedan till Vimmerby där han vände på hela skutan och tog klubben till playoff 3 innan coronavirusets framfart stängde ner resten av säsongen.

– Nu har vi varit så pass nära kvalserien två gånger att vi måste gå ut med en målsättning om att det är dags att gå dit. Vi har varit nära och fått känna kvalluft. Ingen har egentligen trott på oss de två senaste säsongerna men vi har gått till playoff 3 två gånger. Vi är medvetna om hur tufft det är att gå till allettan i första skedet och därefter hela vägen till kvalserien och Hockeyallsvenskan. Vi vill gå till kvalserien, det är vår ambition, säger han och fortsätter:

– Alla som känner mig vet att jag jobbar stenhårt för att utveckla laget och individerna, det kommer jag fortsätta göra. Jag lovar inga vinster men jag lovar 100 procents engagemang och attityd för att nå våra mål. 

"Skickar bra signaler"

Just nu är Vimmerbys mål att bygga ett lag för att gå till allettan, enligt Horsky.

– Sedan tar vi det därifrån. Alla Hockeyettan-lag har allettan som målsättning, annars behöver man inte spela. Längre fram under säsongen kan man sätta andra mål. 

Hur ser du på den befintliga truppen?

– Det ser riktigt bra ut. Kul att flera spelare skrev på så pass tidigt, det skickar bra signaler. Det gör vårt jobb mycket enklare. Alla spelare har jag godkänt så det finns inget att tveka på. Nu ska jag och ”Mogge” (Morgan Persson, sportchef i VH) prata om vilka spelare vi båda vill ha, hur vi vill uppträda och hur vi ska spela hockey. Värdegrunderna som vi kommer satsa på är hårt jobb och attityd. Det ska vara killar som vill någonstans med sina karriärer och utvecklas i Vimmerby.

Finns det spelare som blir extra viktiga att förlänga med?

– Det finns flera spelare, såklart. Om vi inte får spelarna som vi vill ha så har vi andra namn att jobba med. Vi vill ha spelare som vi redan känner till men de måste också bestämma sig snart. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: