Annons:

Sök

Annons:

I dag fyller VH:s störste 60 år – grattis

Hockeylegendaren Thomas Rundqvist fyller 60 år i dag. Foto: Färjestads BK

I dag fyller VH:s störste 60 år – grattis "Kocken"!

Dagens elitspelare Linus Hultström, Markus Modigs och Christoffer Törngren i all ära. Den bäste hockeyspelaren från Vimmerby heter otvivelaktligen Thomas Rundqvist. I dag fyller "Kocken" 60 år. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Rundqvist, född och uppvuxen i Vimmerby, hade en enastående karriär på isen. Tidigt gick flyttlasset från Vimmerby till Karlstad och spel med storklubben Färjestads BK. Debuten i Elitserien gjordes redan som 18-årig.

I Karlstad blev Rundqvist kvar i många år och tog totalt tre SM-guld. Utöver det har han spel i NHL, Schweiz och 267 matcher med Tre Kronor på meritlistan. Totalt blev det 442 poäng på 449 matcher i Elitserien och två VM-guld. 

– Framgång föder framgång. Har man vunnit en gång tror jag inte att man blir mätt. Tvärtom. Då vet man hur roligt det är att vinna. Man tycker det är värt att lägga ner allt slit och fuskar inte med detaljer i förberedelser och träning. När man är på jobbet är man det till hundra procent. Det var kanske en egenskap jag hade. Jag ville vinna och blev lite tjurig och vrång när det inte gick som jag ville. Man ska passa sig för att hamna i en situation där man ångrar sig i efterhand och tänker ”Varför gjorde jag inte så? Varför förberedde jag mig inte bättre?”. Har man gjort allt det där och känner sig trygg med det man har gjort är det kanske lättare att ta en förlust också, sa han till SHL.se nyligen. 

Driver eget företag

Efter karriären har Rundqvist har flera roller i Färjestads organisation i nästan 20 år.  I dag driver han eget företag. 

– Jag har till lite uppdrag och säljer lite produkter. Sedan jobbar jag lite med en lokal tv-kanal där jag säljer lite reklam och gör ett hockeymagasin. 

I dag fyller "Kocken" alltså 60 år. Vi säger grattis!

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: