Annons:

Sök

Annons:

Boden fick Kontos att tacka ja: ”Ingen köpslagning”

Birger Sandin, sportansvarig i Bodens HF, är glad över värvningen av Kristoff Kontos. Foto: Pixabay

Boden fick Kontos att tacka ja: ”Ingen köpslagning”

Vimmerby Hockey tappar nyckelspelaren Kristoff Kontos till en annan klubb i Hockeyettan. Birger Sandin, sportansvarig i Bodens HF, jublar högt. 
– Vi känner oss privilegierade att han valde just oss, säger han.

Annons:

Det blir som tidigare nämnt ingen Kristoff Kontos i Vimmerby Hockey. Den skicklige centern har kritat på för Bodens HF i den norra Hockeyettan. 

– Vi såg vad han åstadkom i Vimmerby så det var då vi började kika på honom. Det är en riktigt skicklig center som är stor och stark. Vi får en bra spelare, säger Birger Sandin, sportansvarig i Boden. 

"Inte betalat något överpris"

Kanadensaren var väldigt lyckosam när Vimmerby vann fortsättningsserien och i playoff-rundorna imponerade han ännu mer med åtta poäng på sex matcher. 

– Vi blev väldigt imponerad av hans playoff-leverans, det var då han gjorde som mest poäng. Vi scoutade honom under säsongen i Vimmerby men det är under den senaste månaden som vi har fört en dialog med hans agent, säger Birger Sandin. 

Vet du om han har varit intresserad av Vimmerby?

– Det vet jag inte, det har vi aldrig frågat hans agent. Vi har inte blivit utspelade i någon köpslagning. Vi har gett honom ett avtalsförslag och det tog han. Vi tycker inte att vi har betalat något överpris utan det är en rejäl och duktig spelare.

Vimmerbys sportchef säger till Dagens Vimmerby att Kontos fick ett erbjudande från Boden som han inte kunde tacka nej till och VH hade inget att matcha med. 

– Jaha. Vi har inte fått några sådana signaler från agenten. Kontos har sagt att han tycker att det låter intressant att komma upp till Norrbotten och Boden. Det passar oss bra för vi har tappat en av våra centrar (Johan Ceder) till Kiruna IF. 

"Ingen dålig pjäs som vi fick in"

Bodens centersida är numera fulltalig och Kontos lär få en stor roll i laget. 

– Vi har fyra centrar att gå på och det var ingen dålig pjäs som vi fick in nu. Han kommer garanterat ha en stor roll hos oss. Vi känner oss jättenöjda med värvningen. 

Forwarden Max Pålholm har gått i motsatt riktning från Boden till Vimmerby.

– Det är lite tråkigt. Max är en bra spelare och en fin kille men han ville röra på sig. Jag hoppas att Vimmerby kommer ha mycket användning av honom. Han är duktig, spelade mycket powerplay och var en avgörande spelare i det offensiva spelet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: