Annons:

Sök

Annons:

Poängspelaren redo för första utlandsäventyret:

Kanadensaren Todd Winder kom till Vimmerby på torsdagen och blir en stor tillgång i VH:s offensiva spel. Foto: Ossian Mathiasson

Poängspelaren redo för första utlandsäventyret: "Ska hjälpa klubben till avancemang"

Vimmerby Hockey tror mycket på Todd Winder. Den 23-årige kanadensiske forwarden har kommit till Vimmerby för att leverera. 
– Jag ser fram emot nästa steg i min karriär i Vimmerby, säger Todd Winder.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 23-årige forwarden har formligen öst in poäng i USports-sammanhang, den bästa collegeligan i Kanada, de tre senaste åren. 

Poängproduktionen – 127 poäng på 106 matcher för Guelph Gryphons – vittnar om att det är en offensivt skicklig spelare som har anlänt och kommer göra nytta i Hockeyettan-klubben Vimmerby. 

Vid lunchtid landade Todd Winder på Arlanda i Stockholm efter att ha flugit från Toronto, stigit av i Paris och klivit på nästa flyg till Sverige innan resan gick vidare till Vimmerby. 

– Resan var lång, men ändå bra. Det är mycket intryck att smälta när man reser så långt, jag har aldrig varit i Sverige tidigare. Just nu är jag inte så trött men jag lär bli tröttare under de närmaste dagarna. Jag är väldigt förväntansfull, säger Todd Winder till Dagens Vimmerby kort efter att han har kommit till Vimmerby. 

"Många duktiga spelare"

Han har följt VH:s träningsmatcher på försäsongen och ser stor potential i laget.

– Det är ett bra lag som spelar i en bra liga. Jag är glad att jag har fått möjligheten att komma hit. Det finns många duktiga spelare i laget som jag ser fram emot att spela med. 

Och du har bra statistik med mycket mål och assist?

– Ja, men nu är det en helt annan liga så det kommer ta ett tag innan man kommer in i det. Det finns goda chanser att göra bra ifrån sig så jag ska göra mitt bästa. 

Vet du något om Vimmerby som lag eller stad?

– Nej, inte så mycket mer än vad jag har hört från sportchefen (Morgan Persson), tränaren (Phil Horsky) och några personer som jag har talat med. Jag har hört många positiva saker om staden och laget. Laget gör alltid bra ifrån sig så jag ska hjälpa klubben till avancemang i år. 

Har sina styrkor i offensiven

Morgan Persson, klubbchef i Vimmerby, har tidigare sagt att Winder har en stor uppsida i sitt offensiva spel och är en poängproducerande spelare. 

– Jag skulle säga att mitt offensiva spel är min starkaste sida på isen. Jag är bra på att göra mål, kan spela fram mina medspelare och leda offensiven.

Winder har tränat på hårt inför ankomsten och känner sig i god form.

– Jag har jobbat hårt i sommar för att vara redo för det som väntar. Jag är glad att jag är här i Vimmerby. Jag ska jobba hårt för att prestera på isen. Jag gillar rinken och tittade lite snabbt på träningen. Jag ser att de är snabba så det kommer bli rolig hockey att spela. 

Vad har du för drömmar och mål med karriären?

– Jag hoppas att jag kan få en lång utlandskarriär som börjar här i Vimmerby. Sedan får man se vad som händer och hur det går. 

Lär inte spela mot Tranås

Det lutar åt att Todd Winder står över kvällens träningsmatch borta mot Tranås AIF, ett lag som VH besegrade med 5–1 för en vecka sedan. 

– Jag är inte säker på om det blir spel eller inte, men förmodligen inte. Jag hoppas att jag kan spela nästa match. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: