Annons:

Sök

Annons:

Fjärde raka försäsongssegern – VH vände i derbyt

Todd Winder nätade direkt i sin debut för VH. Foto: Ossian Mathiasson

Fjärde raka försäsongssegern – VH vände i derbyt

Vimmerby Hockey radar upp segrar på försäsongen. Borta mot Tranås AIF blev det seger med 4-2 efter att ha vänt ett 0-2-underläge.
– Skönt att vi krigar till oss en seger, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Resultatmässigt har Vimmerby Hockey inlett den här försäsongen urstarkt. I returmatchen mot Tranås på bortais blev det – likt förra fredagen – seger för VH. 

Den här gången vände Vimmerby ett 0-2-underläge från den första perioden till seger 4-2. 

– Jag tycker att vi spelade bra inledningsvis också, men jag saknade att vi inte tävlade, vi var inte hungriga och inte så hungriga som Tranås. De ville verkligen, de var revanschsugna och tävlade hårdare än oss. Vi sa att vi måste jobba hårdare, tävla hårdare, kliva in i närkamperna, tekningarna och vinna returerna. Vi var hela tiden tvåa på pucken, men det ändrade vi sen, säger Phil Horsky. 

"Fanns bra moment"

Vimmerby reducerade till 2-1 i den andra perioden och fullbordade sedan vändningen i den tredje akten. 

– Det fanns bra moment i första perioden också, men ju längre matchen led desto bättre spelade vi. Det är skönt att kunna vinna på att studsa tillbaka mot ett bra Tranås på bortaplan och att man krigar till sig en skön seger. 

Fjärde raka segern nu – hur ser du på den här pangstarten?

– Det spelar ingen roll, det är skitsamma. Det är en process och vi ska förbättra oss. Jag gillar att vi har en kultur i omklädningsrummet, att vi vill vinna alla byten, alla matcher, alla perioder. Den attityden måste vi behålla, för mycket av vår identitet finns i det. Jag är glad över att vi kan kriga till oss vinster. Men allt handlar om processen och nästa steg i den. 

Nyförvärv nätade

Kanadensiska nyförvärvet Todd Winder gjorde debut för klubben – och fick näta direkt. Målet betydde 4-2 och kom i tom bur.

– Ingen lätt match för honom. Han är jetlaggad och har inte gjort en enda träning. Han blev inkastad i hetluften och man ser att han har det i sig. Han kommer hjälpa oss och gjorde bra saker, men man kan inte förvänta sig för mycket en sån här match. 

Övriga mål gjordes av Pelle Ström, Jakob Karlsson och Ludvig Vännström, som Horsky också ville framhålla: 

– Han gör mycket som inte syns, det där skitjobbet. Kul att ha en sån kille, det är precis vad man behöver. Han kräver inget, men gör sitt jobb. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: