VH ÅKTE PÅ FÖRSTA FÖRLUSTEN PÅ FÖRSÄSONGEN

Vimmerby Hockey förlorade dagens träningsmatch mot Nybro Vikings med 2–5. Foto: Ossian Mathiasson

Efter fyra raka segrar på försäsongen kom första nederlaget. Vimmerby Hockey föll med 2–5 mot seriekollegan Nybro Vikings.

Vimmerby har besegrat Kalmar, Nyköping och Tranås x2 på försäsongen och tränaren Phil Horsky har fått många positiva svar.

I kvällens hemmamatch mot Nybro Vikings blev det dock förlust med 2–5.

Vimmerby startade förtroendeingivande och tryckte på framåt innan laget drabbades av två utvisningar på kort tid. Med några enstaka sekunder kvar av den andra utvisningen, när nyförvärvet Todd Winder satt utvisad, tog Nybro ledningen med 1–0.

Hämtade upp 0–2 till 2–2

Nybro utökade sin ledning till 2–0 i upptakten av andra perioden. Kort därpå drog Nybro på sig en tvåminutersutvisning och det dröjde inte länge innan VH fick en psykologiskt viktig reducering genom Jonas Nyman. Vimmerby gjorde även 2–2 efter att Oscar Gustavsson befunnit sig på rätt plats i slottet och rakat in kvitteringen.

Med drygt sju minuter kvar av mittperioden återtog Nybro sin ledning när backen Eric Lindström skickade iväg ett skott från kanten som gick rakt upp i krysset bakom en skymd Gustav Bågenvik.

Svårt att skapa chanser i tredje

VH kom inte riktigt upp i normal standard i tredje perioden och hade svårt att etablera tryck och skapa hundraprocentigt. I stället för en VH-kvittering gjorde gästerna 4–2 med ett lågt slumpmässigt skott från blålinjen som gick raka vägen in i mål.

VH fick chansen i powerplay två gånger om i tredje perioden och skapade inget nämnvärt bortsett från Jonathan Augustins tunga slagskott precis utanför målvaktens högra stolpe.

Med en dryg minut kvar av matchen drog en Nybrospelare på sig ett matchstraff och VH tog ut målvakten i jakten på en snabb reducering. Nybro-målvakten Robin Johansson satte pucken i VH:s öppna bur fram till slutresultatet 5–2.

Vimmerbys nästa träningsmatch är hemma mot Grums IK den 18 september.

Mer från matchen kommer på DV senare i kväll.