Annons:

Sök

Annons:

I morgon får tryoutspelarna besked:

Tryout-spelaren Aatu Luusuaniemis framtid i Vimmerby Hockey är osäker. VH-ledning fattar sitt beslut på torsdagen. Foto: Ossian Mathiasson

I morgon får tryoutspelarna besked: "Måste kolla hur de passar in i laget"

Vimmerby Hockey förlorade för första gången under försäsongen. Beskedet om tryoutspelarna Victor Östling och Aatu Luusuaniemi kommer i morgon.
– Vi måste kolla hur de passar in i laget, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey är mitt uppe i försäsongen inför seriestarten i Hockeyettan. I kväll gjorde flera spelare sina första matcher i VH-dressen samtidigt som några spelare var förkylda och inte kom till spel. 

Phil Horsky var trots 2–5-förlusten mot Nybro Vikings hyfsat nöjd med lagets prestation. 

– Det var många bra saker som jag såg. 0–2-underläge en bit i andra perioden speglade inte riktigt matchbilden även om de var lite hetare vid tekningarna. I andra perioden hade vi många bra lägen och kom tillbaka till 2–2. Det var vår bästa period för kvällen. Sedan jagade vi det tredje målet och var desperata. Vi var väldigt nära att göra 3–2 för att få momentum och energi. Sedan kom ett skott från kanten till 2–3 och vi tappade en tekning vid 2–4. Det var så matchbilden var med små marginaler. Det kunde lika gärna ha gått åt andra hållet, säger Phil Horsky. 

Han såg många bra saker från sitt lag, framför allt i mittperioden. 

– Det var kul att se att vi tävlade och var där i duellerna. Sedan saknades det lilla extra som de hade. Vi har tränat väldigt hårt de senaste dagarna så det saknades lite energi i vissa situationer. Med flera nya spelare blir det att man funderar väldigt mycket. 

"Båda två har något"

Tryoutspelarna – centern Victor Östling och forwarden Aatu Luusuaniemi – kastades in i hetluften efter två träningspass med laget. I morgon kommer beskedet om de får spela vidare i VH eller inte. 

– Jag tycker att båda två har något. Victor är en duktig skridskoåkare och Aatu har den offensiva spetsen. När vi plockar in spelare så måste de passa in på positionen som vi söker. Vi har en del att fundera på. I morgon tar vi ett beslut, sedan måste vi se om de vill stanna, säger Horsky och fortsätter: 

– Victor har vi inte skrivit kontrakt med och vi måste bestämma oss om vi vill behålla Aatu, som vi har skrivit kontrakt med.  Jag och ”Mogge” (Morgan Persson) ska prata mer i morgon. Jag vet vad vi kommer få ut av dem så vi måste titta på hur de passar in i laget.  

Nu har VH mött tre av kommande seriekollegor, Nybro, Kalmar och Tranås. 

– Jag tycker att alla tre lagen är lika bra. Den dagliga prestationen kommer bli avgörande. När man inte har det lilla extra så måste man ha stabilitet. Vi var inte lika stabila i positionsspelet så vi brukar vara. Nybro är ett bra lag. Vi hade många bra chanser så de var inte så mycket bättre. 

Backen klev av efter första perioden

Nyckelbacken Oskar Carlsson spelade bara första perioden då han kände av överkroppsskadan som han ådrog sig i senaste matchen mot Tranås. 

– Det var en säkerhetsåtgärd. Han fick en smäll mot Tranås och ville spela men vi tog ut honom efter första perioden.

Horsky plussades för Ludvig Vännströms och Oscar Gustavssons insatser.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: