ANDRA RAKA FÖRLUSTEN – VH FÖLL MOT KARLSKRONA

Todd Winder gjorde mål för Vimmerby, som föll mot KHK. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockeys tredje match på fem dagar slutade med förlust. Karlskrona HK vann med 5-2 på hemmais.

Gustav Bågenvik hade fått chansen i kassen och han fick se Lucas Edmonds göra 1-0 efter knappt åtta minuters spel.

Med drygt två minuter kvar av den första perioden drabbades Karlskrona av matchens första utvisning och den utnyttjade Vimmerby. I numerärt överläge kvitterade Todd Winder till 1-1 framspelad av Victor Östling och Anton Carlsson.

Ett psykologiskt viktigt mål för VH att ta med sig till den andra akten.

Dubbla mål i boxplay

Inför matchen pratade Phil Horsky om att hålla sig från utvisningsbåset och vara disciplinerade. Dessvärre kom både Karlskronas ledningsmål och 3-1-mål när VH-spelare satt på botbänken.

Först gjorde Axel Lindström 2-1 och sedan utökade Mikael Roslund den ledningen ett par minuter senare.

Vimmerby gav sig emellertid inte och Mattias Wigley kunde göra 3-2 efter ganska precis halva matchen. Passningspoäng fick Anton Carlsson och Jonas Nyman.

VH fick sedan chansen i två raka powerplay efter det, men lyckades inte hitta någon kvittering.

Mål i tom bur

Bara tre minuter in på den tredje perioden kom också 4-2 för KHK. Max Wahlgren var målskytt och uppförsbacken för stor för VH, som inte kom närmare i matchen. Med knappt tre minuter kvar, precis efter avslutat boxplay, tog Horsky målvakten men sex mot fem-spelet blev resultatlöst. När två minuter återstod kunde Mikael Roslund göra 5-2 i tom kasse.

Karlskrona vann med 5-2 och VH inkasserade andra raka förlusten i Hockeyettan.

Mer om matchen senare.

Poäng VH: Todd Winder (1+0), Mattias Wigley (1+0), Anton Carlsson (0+2), Jonas Nyman (0+1), Victor Östling (0+1).