Annons:

Sök

Annons:

Inför luriga VH-matchen:

Todd Winder och hans Vimmerby Hockey tar på onsdagen emot Mörrum i Vimmerby ishall. Kan vi hoppas på bättre lycka med avsluten då än i senaste hemmamatchen mot Nybro? Foto: Micael Rundberg

Inför luriga VH-matchen: "Att kolla i tabellen är ett misstag"

Matcherna duggar tätt för Vimmerby i Hockeyettan. I morgon är det dags för tabellåttan Mörrum hemma.
– Ett bra hockeylag med mycket spets, sammanfattar Vimmerbys tränare Phil Horsky.

Annons:

Mörrum skrällde i seriepremiären och vann mot topptippade Tranås med 4-2. Sedan dess har man fem raka utan någon trepoängare, men trots det ligger laget åtta i den jämna tabellen med sina sju poäng.

– Mörrum är ett bra hockeylag med mycket spets, framför allt offensivt. De är lite lika Hanhals, men mer rutinerade och mognare i spelet, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

Hur jämn tabellen är efter sex omgångar kan man också beskriva genom att notera att  Vimmerby ligger fyra med nio poäng, men samtidigt bara är tre poäng från elfteplatsen.

Vikten av tålamod

– Vi hade ledig dag i går (måndagen) för att återhämta oss. Matchen mot Hanhals är analyserad – det var riktigt stabilt och kul att se att vi fick utdelning för vårt konsekventa jobb och lagdisciplinen.

– I dag kör vi igen och förbereder oss inför matchen mot Mörrum. Att kolla i tabellen är ett misstag, det ger oss ingenting. Vi måste titta på småsakerna, tänka processorienterat och sätta delmål, säger Phil Horsky.

VH-tränaren påtalar även denna gång vikten av att ha tålamod i det man gör, och att trycka på byte efter byte.

– Jag tycker att vi har en bra chans och vi fortsätter ha samma sätt att tänka. De är bra att vara desperat i många lägen, men i andra måste man ha tålamodet.

Nielsen återigen tillgänglig 

Till Mörrumsmatchen är samtliga spelare tillgängliga, och även denna gång har VH tillgång till det allsvenska backlånet från Västerviks IK, Gustav Nielsen.

– Vi är tacksamma mot VIK. Gustav har gjort det jättebra hos oss. Han spelar större än vad han är, och har pondus. Det märks att han kommer från en högre division.

Vem som vaktar målet bestäms efter tisdagens träning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: