Annons:

Sök

Annons:

Horsky belåten efter segern:

Phil Horsky var förstås belåten efter segern mot Mörrum.

Horsky belåten efter segern: "Vi är på rätt väg"

Vimmerby Hockey tog en klar 4-1-seger hemma mot Mörrum. Hemmalaget var bättre matchen igenom.
– Det är en process, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tre starka perioder och en fullt rättvis seger. Vimmerby tog tre sköna poäng i hemmamatchen mot Mörrum och fortsätter vinna matcher man på papperet ska vinna den här säsongen. 

Tränaren Phil Horsky var mycket nöjd med vad han fick se i segermatchen.

– Kul att se delaktigheten, alla är på tårna, alla vill ha puck, alla vill göra skillnad. Det var tydligt i första perioden, den var riktigt bra. I andra är vi mycket i anfallszon och täta framför kassen. Vi hade mycket målchanser och de väntar bara. Mörrum är ett vändningslag och de väntar bara på att sticka. Det är ett känsligt läge, men vi gjorde det bra, säger Phil Horsky. 

Efter VH:s starka andraperiod, där skotten vanns med 20-6, var det dock fortfarande endast 2-0 till Vimmerby. Tidigt i den tredje fick också Mörrum kontakt genom ett 2-1-mål. Kort därefter åkte hemmalaget på sin första utvisning. 

– Vi gör ett, två dåliga byten i tredje och då sov vi. Men vi hade en bra box, bra disciplin och bra powerplay med. Men det avgörande i dag var bredden, alla var med, alla gjorde skillnad och alla gjorde en bra match.

Kände du någon oro när de fick 2-1?

– Nej, inte oro. Men det är känsligt när man ger dem liv av ingenting. Nästa byte blir avgörande då, för du ger dem liv och de tror att de är med i matchen. Vi svarade direkt med "Luddes" (Ludvig Vännström) mål och energi. Det var vår match, men det är känsligt när de får 1-2 och powerplay. Men vi förtjänade det här, vi hade bra kontroll men kan göra livet ännu enklare. 

"Vet inte vad topplagen betyder"

Efter 3-1 var Vimmerby överlägset och aldrig hotat igen. I den här matchen stack kedjan med Oscar Gustavsson, Ludvig Jansson och Jakob Karlsson ut. 

– En klapp på axeln när de gör det hårda jobbet. Jansson tar jobbet varje match och får utdelning. Han är stark och har ett bra skott. Nu får han utdelning och självförtroende. Oscar jobbar väldigt hårt utan puck och de gör något bra. Jag ser de små sakerna hela tiden och då är det ännu skönare.

Ni är med i toppen och vinner matcherna mot de här lagen. Hur ska ni göra för att ta även topplagen?

– Jag ser ingen stor skillnad och vet inte vad topplagen betyder. Vi har förlorat 1-2 och 1-2 hemma, matcher vi lika gärna kan vinna. Det är små marginaler och jag tycker att vi bygger på och steppar upp. Det är en process. Jag vill göra alla en procent bättre och blir alla bättre, så blir vi ett riktigt bra hockeylag. Det tar tid, men vi är på rätt väg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: