Sök

VH IMPONERADE I 55 MINUTER  NÄR MAN TOG TREDJE RAKA

Vimmerby Hockey hade många anledningar att jubla i kväll. Laget tog sin tredje raka seger i Hockeyettan när man vann borta mot Borås. Foto: Ossian Mathiasson

VH IMPONERADE I 55 MINUTER NÄR MAN TOG TREDJE RAKA

Det blev mer spännande än nödvändigt när Vimmerby Hockey på söndagen tog sin tredje raka seger i Hockeyettan. Bortamatchen mot Borås, som slutade 5-3 till gästerna, avgjordes dock redan i den första perioden då VH gjorde tre mål inom loppet av en dryg minut.

Vimmerby Hockey var aldrig hotat i kvällens match mot Borås, även om solklara siffror krympte i matchens sista minuter. Defernsivt imponerade laget återigen, och framåt skapade man mer än tillräckligt för att vinna relativt enkelt.

Spelmässigt var dock den första periodens första hälft hyfsat jämn, men det var VH som skapade målchanserna.

Redan efter 20 sekunder prickade Max Popovic stolpen, efter tre minuter skickade Gustav Jansson upp en puck i ribban och efter sex minuter gjorde Borås-målvakten Adam Höglund en monsterräddning när Jakob Karlsson fick ett friläge.

Tre mål på drygt en minut

Men målen skulle dock komma för gästerna.

Det började efter 13.56 då Todd Winder la in en backhand efter skott av Oskar Carlsson och styrning av Oliver Kempainen.

En minut och elva sekunder senare stod det hetl plötsligt 0-3.

Linus Ljung dunkade in ett slagskott från blålinjen till 0-2, och bara sekunder senare spelade Mathias Wigley fram Jonas Nyman, som gjorde sitt andra mål i VH-tröjan i seriesammanhang.

Total VH-kontroll

Den andra perioden kontrollerade Vimmerby totalt. Försvarsspelet var stabilt, och när väl Borås tog sig in i Vimmerby zon fastnade man intill sargen och i hörnen, och fick ta svåra avslut – hela tiden utanför ett kompakt försvar.

Men framför allt var det mycket spel i Borås zon, så hemmalagets spelare var trötta och i behov av att byta när det väl fanns chans att vända på spelet.

Vimmerby å sin sida vårdade pucken när det behövdes och satte konstant press på hemmaförsvaret. Man överbelastade, bytte positioner i anfallszon och hade ett helt annat tempo på både skridskor och puck jämfört med Borås.

0-4 kom efter drygt sju minuter i mittperioden när Mathias Wigley krånglade upp en retur i krysset, assisterad av Jakob Karlsson.

Snyggade till siffrorna

Den tredje perioden var sedan ganska lik den andra - åtminstone de första 15 minuterna av den. Borås mäktade inte med att skapa så mycket framåt, förutom under de sista minuterna.

Det vi trodde var tröstmålet till 1-4 kom i mitten av slutperioden. Strax därefter kom 1-5 av Mathias Wigley, och matchen kändes återigen helt avgjord. Men Borås gav inte upp, utan såg till att snygga till siffrorna till 3-5 innan slutsignalen ljöd. Om det var frukten av att Vimmerby kanske slappnade av lite låter vi vara osagt, men tidigare under matchen var man inte i närheten av att släppa till sådana chanser.

I och med segern befäster Vimmerby sin fjärdeplats i den haltande tabellen, fyra poäng bakom serieledande Troja/Ljungby.