VIMMERBY FÖRLÄNGDE SIN SEGERSVIT – VANN PÅ STRAFFAR

Vimmerby Hockey vann med 4–3 mot Kalmar HC efter straffar. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey förlängde sin segersvit till fyra matcher. Tomas Rydéns tre straffräddningar och Jonas Nymans urtjusiga straff i sista omgången avgjorde länsderbyt mot Kalmar HC.

Vimmerby Hockey kom till kvällens länsderby mot Kalmar med tre raka segrar i ryggen och hade ett spelmässigt övertag fem mot fem på isen i både första och andra perioden. Platsväxlingar och högt pucktempo från VH:s var något som ställde till med problem för Kalmar i defensiv zon.

Med drygt två minuter kvar av första perioden var det visserligen Kalmar som gjorde matchens första mål. David Algulin hittade Linus Dahlstedt med en passning rakt över centrallinjen och Tomas Rydén i VH-kassen var chanslös.

Lyckominut för VH

Vimmerby fortsatte att göra bra saker även i andra perioden och hade ett numerärt överläge som blev resultatlöst.Kort därpå klarade VH av ett numerärt underläge trots att Kalmar hade tungt tryck och flera jättelägen.

I stället för ett ytterligare ett Kalmar-mål svarade Vimmerby för en snabb vändning från underläge 0–1 till ledning 2–1 under en lyckominut.

Mathias Wigley hittade fram till Pierre Gustavsson i en spelvändning efter 25.12 och 46 sekunder senare vann Jonas Nyman i mittzon, gick rakt på kassen och sköt ledningsmålet.

Precis i upptakten av tredje perioden utjämnade Kalmar till 2–2. VH tappade pucken bakom eget mål och Johan Järlefeldt, som stod helt ren framför målet, rakade in kvitteringen.

Vimmerby återtog ledningen i powerplay via den beprövade varianten med Jakob Karlsson bakom mål, passning vid första stolpen till Mathias Wigley och puck i mål. 3–2-målet kom efter 47.56.

Rydén och Nyman avgjorde

Kalmar, som var det klart bättre laget i sista perioden, tryckte på för en kvittering och fick välförtjänt utdelning när Robin Sundman sköt 3–3 efter 55.31.

Matchen gick till förlängning och Vimmerby, som fick chansen i numerärt överläge efter att Anton Carlsson vräkts omkull, hade ett skott i virket och var närmast bonuspoängen-

I straffläggningen räddade Tomas Rydén samtliga tre straffar och Jonas Nyman klev fram i den sista straffomgången med en urtjusig straff. Vimmerby tog hand om bonuspoängen, har fyra matcher utan förlust och ligger fyra i tabellen bakom Troja/Ljungby, Karlskrona och Nybro. Det skiljer nu fyra poäng ner till Mörrum på sjätte plats.

Vimmerby–Kalmar 4–3 (0–1, 2–0, 1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (17.55) Linus Dahlstedt (David Agulin, Viktor Crus-Rydberg)

Andra perioden: 1–1 (25.12) Pierre Gustavsson (Mathias Wigley, Anton Carlsson), 2–1 (25.58) Jonas Nyman

Tredje perioden: 2–2 (40.44) Johan Järlefeldt (Linus Dahlstedt, David Algulin), 3–2 (47.56) Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Jonas Nyman) i spel fem mot fyra, 3–3 (55.31) Robin Sundman (Marcus von der Geest, Marcus Lundberg)

Avgörande straff: Jonas Nyman

Skott: 36–32 (15–5, 13–10, 6–16, 1–1, 1–0)

Utvisningar, VH: 4x2 min, KHC: 4x2 min