Annons:

Sök

Annons:

Raketkarriären – från VH till landslaget på kort tid: ”Största som hänt mig”

Den tidigare VH-spelaren Pontus Näsen gör sin debut i Tre Kronor-tröjan i dag. Foto: Arkivbild

Raketkarriären – från VH till landslaget på kort tid: ”Största som hänt mig”

Pontus Näsén spelade i Vimmerby Hockey säsongen 2018/19. I dag gör IK Oskarshamn-backen debut i Tre Kronor i Karjala cup.
– Det är det största som har hänt mig, säger Pontus Näsén.

Annons:

När Växjö Lakers Joel Persson lämnade återbud till helgens landslagsturnering erbjöds VH-bekantingen Pontus Näsén, som gör stor succé i IK Oskarshamn, den lediga platsen.

Han fick samtal från landslagsledningen på söndagsförmiddagen och tackade ja så han finns med i förbundskaptenen Johan Garpenlövs trupp i Karjala cup i finska Helsingfors.  

Tre Kronor möter Tjeckien i dag, Ryssland på lördag och Finland på söndag – och har strikta restriktioner att följa under landslagssamlingen. 

– Vi är mest på hotellrummet och får inte gå utanför hotellrummet om vi inte ska äta, träna eller spela match, säger Pontus Näsén. 

 

Efter en lyckad säsong i Vimmerby Hockey 2018/19 tog sportchefen Daniel Stolt med sig honom till det då nyblivna SHL-laget IK Oskarshamn.

Han fick inte så mycket speltid och lånades ut till allsvenska Mora IK i ett gäng matcher.

I år har han fått sitt stora genombrott under Martin Filanders ledning i IKO. Han radar upp starka insatser och har ett facit med sju poäng på elva matcher.

Hur ser du på den resa du har gjort igenom seriesystemet?

– Att det mesta har gått fort. Det är det största som har hänt mig, säger Näsén.

Vad är förklaringen till att du har hamnat här?

– Jag fick mycket förtroende av Phil (Horsky) i Vimmerby och sedan ville Stolt ha med mig till Oskarshamn. Jag kom in på ett bananskal i SHL. Förra året var som det var, men i år har jag fått förtroende av nya ledningen och då har det funkat bra. Jag har fått ytterligare en försäsong på den här nivån och har blivit starkare och rappare. Förtroendegrejen har gjort att det har gått bra. 

Vad hade du för tankar runt karriären när du var i Vimmerby?

– När jag gick till VH så var tanken att jag skulle göra en satsning för att nå allsvenskan. Det gick rätt så bra den säsongen så jag tänkte att det gäller att få ett allsvenskt kontrakt. Nu fick jag det och det slutade med SHL, annars hade jag kanske spelat kvar ett år till. 

Vad har VH-säsongen haft för betydelse för din karriär?

– Det är en förening som har haft stor betydelse. Jag trivdes bra med bra lagkamrater och Phil var bra som tränare. Allt rullade på och jag fick spela mitt spel. 

"Inte jättebra koll på mig"

Han har imponerat stort i SHL i år och hoppas att det går bra i landslaget.  

– Jag ska ha kul och spela bra hockey. Det är en bra erfarenhet och mäktigt att få vara med på en sådan turnering. De som är här är bra. Det blir bara skickliga spelare på en och samma plats. 

Hur många vet något om dig?

– Jag vet inte, någon som man kanske har mött i år. Jag tror inte att de har jättebra koll på mig. 

Vad säger du om det du har gjort i IKO?

– Jag har fått förtroende och jag har tagit det. Hela laget har fungerat bra så det blir lättare för mig att vara bra. Vi har haft två bra powerplay-femmor. 

– Vi spelar samma spel som förra året men de nya tränarna har ändrat lite i egen zon och mittzon för att vi ska bli ett bättre lag över hela banan. Vi har ett jämnare lag i år. 

Hur mycket följer du VH i Hockeyettan?

– Nästan varje match. Jag följer dem på Instagram så jag brukar gå in på stats och kikar. Jag har inte kollat någon match via någon sändning. Kul att de är med i toppen, det gillar jag. Man känner några i klubben. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: