Sök

KLAR FÖRLUST FÖR VH I TOPPMÖTET MED TROJA

Vimmerby Hockey föll tungt borta mot Troja/Ljungby.

Toppmöte mellan Troja/Ljungby och Vimmerby Hockey. Då vann hemmalaget med hela 4-0 – och Vimmerby åkte på en tung förlust.

Vimmerby Hockey åkte på en riktig mardrömsstart i toppmötet borta mot Troja/Ljungby. Hemmalaget tog ledningen i matchens första anfall redan efter 18 sekunder.

Målskytt för Troja/Ljungby var Karl Olofsson och Troja fortsatte vara det klart bättre laget första delen av perioden. Vimmerby tog sig in i matchen något mer under den andra halvan, men hade svårt att skapa riktigt heta chanser.

Skotten i den första perioden blev 11-5.

Bättre period

I den andra perioden kom Vimmerby ut mycket bättre och den första delen av mellanakten var jämn. VH skapade några chanser, men med nio minuter kvar av perioden gjorde Karl Olofsson 2-0.

Drygt två minuter senare var det dags igen. Gustav Jansson satt utvisad och Karl Olofsson gjorde sitt tredje mål och Troja hade skaffat sig en tremålsledning.

Vimmerby fick sedan chansen i numerärt överläge och fick bra tryck på Troja. Men precis när hemmalaget blev fulltaligt lyckades Troja få tag i pucken och precis insläppta Alexander Bjurström sköt 4-0 ren med Tomas Rydén.

Skotten i den andra perioden var jämnare, Troja vann med 16-14.

Händelsefattig tredje

Inför den tredje perioden bytte Vimmerby målvakt. Rydén lämnade isen och Gustav Bågenvik kom in mellan stolparna. Vimmerby försökte, men lyckades aldrig komma närmare.

4-0 stod sig och Troja/Ljungby tog ännu en seger mot Vimmerby den här säsongen.