Annons:

Sök

Annons:

Horsky efter 4-0-förlusten:

Phil Horsky tyckte inte att Vimmerby Hockey fick matchbilden de ville mot Troja. Foto: Arkivbild

Horsky efter 4-0-förlusten: "Inte matchbilden vi önskade"

1-0 redan efter 18 sekunder. Vimmerby Hockey föll till slut med 4-0 borta mot Troja/Ljungby.
– Vi får inte den matchbild vi hade önskat, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey satte sig på bussen till Ljungby med mycket bra självförtroende efter storsegern i derbyt mot Tranås AIF.

Men serieledande Troja/Ljungby tog ned Vimmerby på jorden omgående. Efter 18 sekunder gjorde Karl Olofsson 1-0 för hemmalaget.

– Såklart var inte det den starten vi önskade, att det skulle börja på det sättet. Vi får inte den matchbild vi hoppats på och de kommer ut hårt. Jag tycker mycket gick emot oss i den här matchen tyvärr, säger tränaren Phil Horsky.

Vimmerby kom dock in i matchen efter cirka halva den första perioden.

– Efter tio minuter tog vi för oss mer. Man måste göra det, man måste ta för sig, spela tyngre och enklare. Vi var inte där, vi var tvåa på pucken och de vann närkamperna. Då är det svårt. Vi visste att de skulle komma hårt.

"De betalade priset"

Den andra perioden var matchens klart jämnaste och VH hade flera lägen att utjämna innan Troja utökade till 2-0. Något orättvist gjorde hemmalaget både 3-0 och 4-0 under mellanakten.

– Vi hade ett bra snack och gjorde det bra. Vi hade bra lägen att kvittera, men man måste utnyttja de chanserna. Det gick emot oss lite och det var matchen såklart. Vi kunde inte hålla nivån tillräckligt över 60 minuter.

Hur tungt blir det med 1-0 redan efter 18 sekunder?

– Det blir tungt såklart. Det är sånt som kan hända, men vi måste vara där och börja bättre. Första bytena är nyckeln i en sån här match. Det handlar om att vara på tårna, men grabbarna visade attityd och vi gav oss aldrig. Vi spelade med stolthet och som vi ville i den tredje perioden. Det tar vi med oss till matchen mot Karlskrona. Troja var bättre än oss, så är det bara. De var redo, de täckte skott och de betalade priset. Hade man varit lite mer fokuserad kanske man får 1-1 med sig och en bättre känsla inför tredje perioden.

Bågenvik fick chansen

Inför den tredje perioden bytte VH målvakt. Tomas Rydén fick lämna målburen och in kom i stället Gustav Bågenvik. 

– Det var ingen rolig kväll för honom. Vi kunde ha gjort ett bättre jobb åt honom. Det var ett bra läge att vila honom och ge Bågenvik chansen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: