Annons:

Sök

Annons:

Utvisningarna sänkte VH:

Phil Horsky var missnöjd med domarnivån efter förlusten mot KHK.

Utvisningarna sänkte VH: "Förväntar sig lite rättvisa"

Som natt och dag var Vimmerbys spel mot Karlskrona jämfört med mot Troja/Ljungby i fredags. Men 14 minuter i utvisningsbåset knäckte laget.
– Det är helt olika bedömningsnivåer. Det är svårt att förstå, säger Phil Horsky efter 2-3-förlusten.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sju tvåminutare för Vimmerby Hockey. Blott två för Karlskrona HK. Domarinsatsen var definitivt i fokus efter VH:s försmädliga 2-3-förlust hemma. 

VH-tränaren Phil Horsky var förstås inte strålande glad över fördelningen. 

– Vi får utvisning efter utvisning. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi är ett disciplinerat lag, så det är svårt att förstå. Vi gjorde en del misstag och vet att de är vassa i powerplay och måste undvika det. Men vad snackar vi om här i dag? Det är två olika bedömningsnivåer, tycker jag. Vi spelar på hemmaplan, vi har mer skott, vi gör det bra. Domaren bad om ursäkt för utvisningen för sex man. Det var ingen sex man. Jag tycker synd om grabbarna. Man förväntar sig lite rättvisa. Sedan måste vi jobba ännu bättre, vara mer disciplinerade och ta ansvar som lag. Men det är tufft att inte få någonting med oss på slutet. Det är lika gärna vi som kan få två powerplay. Det är olika bedömningsnivåer och det är svårt att förstå, säger Horsky. 

Han betonar att VH är ett lag som tagit relativt få tvåminutersutvisningar tidigare under säsongen. 

– Vi har vårt sätt och vi är disciplinerade. Innan matchen var vi i topp, men det är vi inte nu längre. Vi spelar 14 minuter i boxplay och har ett helt powerplay. Jag är stolt, men vi kan vara ännu mer disciplinerade. Jag gillar intensiteten och viljan att vinna. Vi gör ett riktigt bra jobb i boxplay, men de har klass och kvalitet.

"Var det bättre laget"

Phil Horsky ville ogärna jämföra fredagens match mot Troja med dagens insats mot Karlskrona. Men det var ett annat VH vi såg.

– Måste vi prata om Troja? Vad har det med den här matchen att göra? Vi var det bättre laget, hade en bra start och hade chansen att leda. Fem mot fem var vi absolut det bättre laget. Vi slog deras press, vi skapade chanser, vi gjorde det bra i försvarszon. Jag är verkligen stolt över hur laget uppträdde och hur vi kämpade. Det saknades inte mycket. De har en duktig målvakt (Marcus Hellgren), och han stod lite på huvudet. Vi hade många bra chanser, men det studsar emot oss lite. Det är ingen ursäkt, utan man får jobba ännu hårdare.

Hur tungt är det att inte få utdelning när ni kommer ut så bra?

– Såklart är det tungt. Vi gör det bra, vi skapar chanser, men de har ett bra powerplay och är skickliga. Vi kommer tillbaka starkt, i andra perioden var det bara vi som spelade. Men sedan blir det fyra minuter boxplay och då tappar vi momentum och energi. Det var skillnaden. 

"Förtjänar utdelning"

Vimmerby kunde mycket väl ha vunnit matchen, men det var Karlskrona som åkte tillbaka till Blekinge med tre poäng. 

– Efter en tuff bortamatch mot Troja är jag stolt över hur vi kommer tillbaka. De vann matchen, men vi gjorde en bra insats och förtjänar utdelning. Vi är där och vi är bättre än dem. Men jag vill ha poängen, säger Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: