Annons:

Sök

Annons:

Brittain om sin debutmatch:

Josh Brittain rosades av Phil Horsky efter sin debutmatch. Foto: Ossian Mathiasson

Brittain om sin debutmatch: "Gjorde en del bra"

Tungt meriterade nyförvärvet Josh Brittain har debuterat för Vimmerby Hockey. Han gick poänglös av isen, men var relativt nöjd med vad han presterade.
– Jag skapade en del och vi hade bra kemi i kedjan, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

NHL-draftad i tredjerundan, över 120 AHL-matcher och J18-VM-guld med Kanada. Josh Brittain är en tungt meriterad värvning för Vimmerby Hockey och nu har han debuterat för sin nya klubb.

Det blev inga poäng, men väl seger i debutmatchen.

– Det var bra hockey, det känns som en bra serie. Jag tycker att läget spelade bra. För egen del kändes det bra. Min form kommer komma mer och mer när jag spelar fler matcher. Men jag hade några bra chanser, säger Josh Brittain.

Kändes det som du hade förväntat dig?

– Jag menar, min tajming var lite fel men jag har inte spelat match på åtta, nio månader. Jag gjorde en del bra och skapade några chanser. Vi hade bra kemi i kedjan, tycker jag och var mest i offensiv zon. 

Hög nivå här

Josh Brittain har tidigare spelat i Europa i Slovakien och Tyskland.

– Det var hög nivå här. Det gick väldigt fort och allt hände väldigt snabbt. Alla tävlar verkligen till 100 procent, säger kanadensaren.

Du såg matchen mot Huddinge. Hur tyckte du att den matchen var i jämförelse mot den här?

– Huddinge var väldigt bra, det gick väldigt snabbt. Mariestad var också bra, så matcherna påminde ganska mycket om varandra. Det var en bättre match från vår sida i dag. 

Hur ser du på de kommande matcherna för egen del?

– För mig handlar det om att hitta rytmen och tajmingen. Jag måste spela på rätt sätt och göra rätt saker. Det handlar om att göra de små grejerna rätt i början.

"Kan inte leka med honom"

VH-tränaren Phil Horsky var nöjd med vad han fick se från Josh Brittain.

– Han var förvånansvärt bra för att vara första matchen i en ny klubb. Det går ganska snabbt här och vi måste ge honom lite mer tid att komma in i det. Han ger oss det vi behöver med lite mer storlek, han är grinig och man kan inte leka med honom. Han är en rolig gubbe i omklädningsrummet och vi behöver hans erfarenhet, säger Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: