Annons:

Sök

Annons:

Visbys miss – en spelare för lite på isen vid VH:s avgörande

Den tidigare SHL-tränaren Hans Särkijärvi är aktiv i Visby/Roma sedan några säsonger tillbaka. Borta mot Vimmerby blev det inga poäng efter en miss vid 2–1-målet. Foto: Ossian Mathiasson

Visbys miss – en spelare för lite på isen vid VH:s avgörande

Visby/Roma kammade noll i bortamatchen mot Vimmerby Hockey. Vid Pelle Ströms avgörande 2–1-mål hade gästerna en spelare för lite på isen. 
– Det är ingen som gör saker för att jävlas, säger rutinerade tränaren Hans ”Säcken” Särkijärvi.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Visby/Roma kvitterade till 1–1 i upptakten av tredje perioden och var verkligen på väg in i matchen. 

En kort stund senare kom den stora missen som kostade laget poäng i Småland. VH-backen Pelle Ström gjorde 2–1 under en avvaktande utvisning. I det läget ska Visby/Roma ha fem spelare på isen men en spelare saknades så VH spelade sex mot fyra när Ström fixade segermålet. 

– Först var det dåligt spel av oss innan vi fick utvisningen då vi inte fick ut pucken ur egen zon. Sedan gjorde vi ett dåligt byte och hade bara fyra spelare på isen när de gjorde 2–1. Vi fick inte ut vår femte spelare av någon anledning, antagligen en kommunikationsmiss, säger tränaren Hans Särkijärvi, som bland annat har tränat Djurgårdens IF i SHL i många säsonger. 

Hur reagerar du på en sådan miss?

– Det är ingen som gör saker för att jävlas, det är som det är. Det var en jämn match och Vimmerby drog det längsta strået. De är två man mer på isen vid 2–1-målet så det är klart att det är lite surt. Så här är hockeyn, det gäller att gå vidare. Nya matcher, nya chanser, säger han. 

Problem med målskyttet

Det var en annars en jämn match med chanser åt bägge håll. 

– En kämpamatch med två lag som jobbar hårt. Vimmerby var det klart bättre laget i första perioden, de hade mer av spelet och rörde sig mycket på isen. Vi spelade upp oss i andra och tredje perioden och skapade en hel del. 

Visbys stora problem har så här långt in i Allettan varit målskyttet.

– Vi har spelat sju matcher och gjort ett mål i fem av matcherna. Det är klart att det är svårt att vinna hockeymatcher då. Vi gjorde fyra mål mot Skövde och sex mot Mariestad, sedan är det ett mål per match. Vi har lite att jobba med i offensiven.

– Vi är stabila i defensiven och släpper till få målchanser. Vi har nog släppt in ett mål i snitt i fem mot fem-spelet så där är vi bra. Hellre att vi blottar oss lite mer och gör lite fler mål framåt så det blir lite roligare hockey. 

Tidigare VH-backen borta ett tag till

Gästernas taktik med att sätta hög press på Vimmerby föll inte ut så väl i första perioden. 

– Vi försökte göra det men vi gick bom ganska ordentligt i första perioden. Vi gjorde bättre bedömningar efter det. Det är bra lag i den här serien och det gäller att hitta ett vägvinnande spel, det hade vi inte i dag. Lagen är jämna i den här serien, det är väl Nybro som sticker ut just nu. 

Den tidigare VH-backen Herman Johansson, numera i Visby/Roma, är skadad och beräknas vara borta från spel under den närmaste månaden. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: