Annons:

Sök

Annons:

Phil Horsky har studerat Mörrum mycket ingående. Foto: Arkivbild

Efter 400 klipp på Mörrum: "Har koll på dem"

Slutspelet inleds med bortamatch mot Mörrum. Då har Phil Horsky gått igenom flera hundra klipp på motståndarna.
– Jag har koll på dem, säger VH-tränaren inför rond ett.

Annons:

Vimmerby Hockey kliver in i slutspelet mot Mörrum. VH valde Mörrum i söndags och i kväll väntar den första av eventuellt tre matcher mot Blekingeklubben.

Som högre rankat lag inleder Vimmerby på bortais och Phil Horsky ser fram emot att jakten på en plats i Kvalserien äntligen kan börja.

– Vi har en bra känsla. Vi har gjort en bra säsong och allt kan hända i ett slutspel. Jag är jättestolt över oss både som individer och lag. Nu vill jag se att grabbarna spelar avslappnat och hitta en bra anspänningsnivå. Vi är medvetna om att det är viktiga matcher, men det är också bara hockey. Den attityden ska vi ha, säger Phil Horsky.

Hur viktig är erfarenheten från förra årets lyckade slutspel?

– Den erfarenheten finns kvar och den är viktig för oss som lag. Vi låg under med 1-0 i matcher när vi åkte ned till Kallinge och vann två där. Det var inte lätt. Oavsett vad handlar det om nästa byte, nästa match. Det är inte över förrän det är över. Det är jätteviktigt för oss och känslan är att vi är ett lag som har en växel till när det gäller. Många av våra spelare brukar spela sin bästa hockey när det verkligen gäller. 

Respekt för Mörrum

Formen är förstås oviss eftersom det har gått ett tag sedan Vimmerby avslutade Allettan. Mörrum behövde inte heller spela play in, utan kliver också i åttondelsfinalspelet.

– Man vet aldrig med formen, men vi har gjort det bra med förberedelserna. Vi har gått igenom många taktiska grejer, powerplay och samtidigt tävlat ganska hårt. Jag tycker att vi har gjort ett jäkligt bra jobb. Det har inte varit några lätta pass på isen och grabbarna har gjort det bra. 

Vimmerby har vunnit tre av fyra matcher mot Mörrum den här säsongen, men det är ett lag Phil Horsky har stor respekt för.

– De gjorde det bättre under andra halvan av Allettan. För mig har det aldrig varit något skrällag, de är bra. Det är bara att titta på deras lineup. Jag har analyserat sex matcher mot oss och har mellan 300 och 400 klipp på dem. Det är ett bra hockeylag. 

Med 400 klipp har du väl full koll på dem?

– Jag har koll på dem. Det är inte ett så strukturerat lag, ibland gör de si och ibland gör de så. Det är inte lätt, men vi ska ta tag i taktpinnen direkt och hamna i en situation som gör att de blir obekväma. Deras spel bygger mycket på kamp och att tävla. 

Hur viktigt är den första matchen och att inte hamna i underläge?

– Det är som vanligt, det är alltid viktigt, men det är bara en hockeymatch. Det är inte slutet av världen om man hamnar i underläge. Vi kommer vara redo, jag känner grabbarna och vårt jobb nu är att hålla tillbaka dem så att de inte är för taggade. 

Mörrums tränare säger att ni är storfavoriter. Håller du med om den beskrivningen?

– Vill de se det så är vi favoriter. Det spelar ingen roll vem som är favorit eller inte. Vi har varit lite bättre, vi kunde välja dem och jag säger inget annat. 

"Kommer med fullt lag"

VH-tränaren är hemlighetsfull kring hur laget kommer se ut, men säger att samtliga spelare är hela och friska.

– Vi kommer med fullt lag, men mer vill jag inte säga. Alla är med och redo.

Klart är att Tomas Rydén vaktar kassen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: