Annons:

Sök

Annons:

Nu ser Koponen ett slut på helvetet: ”Ett bra steg på vägen”

Adam Koponen vilar ut efter att ha gjort den sista operationen av sin skadade fot. Snart är han på allvar tillbaka på hockeyrinken. Foto: Privat

Nu ser Koponen ett slut på helvetet: ”Ett bra steg på vägen”

Adam Koponen hade tränat stenhårt. Säsongen hade precis börjat. Då bröt han foten. Nu är Vimmerbykillen på väg tillbaka till hockeyrinken - och tänker göra comeback innan säsongen tar slut.
– Ett rimligt mål är att spela match i slutet av januari eller i början av februari, säger Adam Koponen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Säsongen började verkligen mardrömslikt för den 17-årige Vimmerbykillen. I mitten av augusti, i säsongens första träningsmatch, skadade Oskarshamns-spelaren sin vänstra fot allvarligt.

– Det känns riktigt bittert, men jag kommer att komma tillbaka starkare än någonsin, sa Adam Koponen till Dagens Vimmerby då.

Blev felbehandlad

Dagen efter den intervjun kom ett rejält bakslag. Koponen, som hade fått foten gipsad i Karlskrona, åkte till sjukhuset i Västervik för att, som han trodde, eventuellt byta gipset. Det slutade med en flera timmar lång akutoperation.

– Benet i foten låg helt fel. Det åtgärdade de inte i Karlskrona, vilket är mycket dåligt. Hade de inte sett det här i Västervik heller hade jag haft en dålig fot för resten av livet. Jag är så jäkla förbannad, men glad att det finns kompetenta läkare i Kalmar län, sa Adam Koponen efteråt.

Sista operationen är gjord

Sedan dess har inte livet alltid varit en dans på rosor för tonåringen.

– Det har varit mycket motgångar. Motivationen har varit jättedålig, men jag har ändå tränat en eller två gånger per dag för att försöka komma tillbaka så snabbt det går. Men jag har inte fått springa, jogga eller hoppa, det enda jag har kunnat göra är att cykla. Sen har jag varit på is lite, men jag har ju inte kunnat gå i närheten av fullt, säger Adam Koponen.

I torsdags morse opererades han en sista gång.

– De plockade ut metallplattan och skruvarna som har hållit ihop benet samt en grej som höll ihop ligamenten.

Får vänta ett par veckor

Nu kan han se ett slut på eländet och se fram emot en comeback i IK Oskarshamns J18-lag.

– Den här operationen var ett bra steg på vägen. Jag ska ta bort stygnen om två veckor och sedan ska jag kunna köra på för fullt. Jag tycker att ett rimligt mål är att spela i slutet av januari eller i början av februari.

Hur tror du att det blir att göra comeback?

– Det kanske kommer vara så att det ligger lite undermedvetet att jag har varit skadad så länge och att jag är lite rädd i början. Men det kommer att bli bättre och bättre med tiden, säger Adam Koponen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: