Annons:

Sök

Annons:

Oscar Blom siktar högt i Novemberkåsan:

Oscar Blom siktar på topp 15 i Novemberkåsan. Arkivfoto: Stefan Härnström

Oscar Blom siktar högt i Novemberkåsan: "Måste bryta trenden"

Oscar Blom har bara kört två tävlingar den här säsongen. Trots det siktar Vimmerbykillen högt i endurotävlingen Novemberkåsan, som körs i Gävle i dag.



– Jag har sagt att jag ska kvalificera mig till elitförare i år, då måste jag vara topp 15 i kåsan, säger Oscar Blom.

Annons:

Oscar Blom har startat i Novemberkåsan vid fem tillfällen. Tre av gångerna har han tvingats bryta den klassiska tävlingen.

– Senast jag körde kåsan var hemma i Vimmerby för tre år sedan. Den gången gick hojen sönder med tre sträckor kvar att köra. De tre senaste kåsorna jag kört har jag brutit, den trenden måste jag bryta nu, säger Oscar Blom.

Senast Vimmerbykillen tog sig i mål i Novemberkåsan var 2014. Lyckas Blom göra om den bedriften i Gävle tror han på en bra placering.

– Det kommer att bli en riktigt tuff tävling. Det är riktigt skitigt i skogen med mycket vatten. Lyckas man köra i mål tror jag att det blir en bra placering.

"Kan vara med där"

Oscar Bloms målsättning inför tävlingen är hög.

– Jag har sagt att jag ska kvalificera mig till elitförare i år och eftersom jag inte har kört SM måste jag vara topp 15 i kåsan för att klara det, säger Oscar Blom.

Hur ser du på dina chanser att lyckas med det?

– Om jag inte kör ner mig för mycket och inte kör sönder hojen ser jag att jag kan vara med där. Det är mycket som ska hålla en dag och en hel natt, men det är ju lika för alla.

Ändrat upplägg

Det är inte ovanligt att Blom går ut riktigt hårt från start i Novemberkåsan. Den här gången ser det ut att bli lite annorlunda.

– Det känns som att jag har mognat lite. Jag ska gå ut snabbt, men det är bättre att stanna en extra gång om det är ett surhål. För ett par år sedan körde jag sakta på dagsetappen och hade svårt att ta mig ur det sedan så det blir ändå ett bra tempo från start.

Hur har du förberett dig inför tävlingen?

– Jag har lagt om mycket och inte gjort som åren innan. Jämför jag med tidigare år har jag inte alls kört lika mycket hoj som jag brukar utan har tränat annat istället. Jag har kört när jag känt att jag vill göra det istället för att det ska kännas som ett måste. Känslan är bra, jag känner mig väldigt förberedd.

Blom kommer att få stöd av ett rejält team i Gävle. Bland följeåkarna finns stjärnföraren Filip Bengtsson, som alltså inte själv kommer till start i tävlingen.

– Han är mörkrädd så han får köra följe istället, skrattar Oscar Blom. Jag har med mig tre personer runt och sen är det en handfull i tältet. Det känns som att jag har ett bra team med mig.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: