Annons:

Sök

Annons:

Blom bröt trenden i kåsan:

Oscar Blom tog sig i mål på en 17:e-plats i Novemberkåsan. Foto: Privat

Blom bröt trenden i kåsan: "Drömmer om de där spåren"

Inför Novemberkåsan i Gävle hade Oscar Blom ett dystert facit med tre kåsor i rad utan att ha tagit sig i mål. I Gävle bröt Vimmerbykillen den trenden. Han var en av blott 37 stycken som klarade kraftprovet - och körde dessutom in som tvåa i seniorklassen.

– Jag får vara nöjd, det känns bra att jag kunde bryta trenden och ta mig i mål, säger Oscar Blom.

Annons:

Det blev som väntat en stenhård Novemberkåsa i Gävle. Över 100 av de som startade tvingades bryta och bara 37 tog sig i mål. Två av dem var Oscar Blom och Dennis Rotebäck från Vimmerby och tävlandes för Vimmerby MS.

När Oscar Blom rullade i mål strax innan klockan fem i morse gjorde han det som 17:e man totalt och som tvåa i seniorklassen bakom Daniel Sundkvist från Hudiksvall.

– Det känns bra att ha tagit sig i mål och jag kan säga att det känns att jag har gjort något i natt. Det har knappt blivit någon sömn och somnar man drömmer man om de där spåren hela tiden, skrattar Blom när vi når honom strax innan prisutdelningen.

"Gjorde bort mig lite"

VMS-föraren hade två mål inför kåsan: det första var att ta sig i mål, det andra att göra det som topp 15 i tävlingen. Han klarade det första, men var ungefär nio minuter bakom Richard Alun på femtondeplatsen. Blom hamnade till slut på 17:e plats totalt.

– Jag får vara nöjd med det, i det stora hela har det gått jättebra. Tyvärr gjorde jag bort mig lite på den första sträckan på det andra varvet på natten. Där körde jag ner mig tre gånger rätt så ordentligt och fick ödsla lite för mycket energi. Fram till det såg jag inte topp 15 som några konstigheter, men efter det handlade det bara om att köra för att ta sig i mål, säger Oscar Blom.

Hur tuff var den här kåsan jämfört med de tidigare du kört?

– Från min sida tycker jag att det var en tuff kåsa, men samtidigt kul. Sen har det säkert funnits jobbigare kåsor också, men absolut var det tufft där ute.

Vimmerbykillen Dennis Rotebäck svarade också han för en mycket fin prestation när han tog sig i mål i sin kåsa-debut. Placeringsmässigt slutade han 33:a i tävlingen.

Övriga VMS-förare; Niklas Fransson, Viktor Martinsson och Pierre Näsholm tvingades bryta kåsan.

Elowson bröt

I toppstriden blev det en rejäl förändring under natten. Efter 11 av 15 specialsträckor var favoriten Albin Elowson i en solklar ledning, nästan 14 minuter före tvåan Micke Persson. Elowson tvingades dock bryta tävlingen och istället blev det just Persson som tog hem 2021 års upplaga av Novemberkåsan. I mål var han över 20 minuter före tvåan Pontus Högberg och trean Marcus Adielsson var över 40 minuter efter segraren.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: