Annons:

Sök

Annons:

Därför kommer fjolårssegraren inte till start i Vimmerby –

Sandra Nyström kommer inte till Vimmerby för att försvara segern i Semesterracet. Foto: Ossian Mathiasson

Därför kommer fjolårssegraren inte till start i Vimmerby – "Fegar ur"

För ett år sedan tog Sandra Nyström en bejublad seger i Semesterracet i Vimmerby. När tävlingen avgörs på nytt under vecka 28 kommer inte Nyström tillbaka för att försvara sin titel. Här berättar hon varför.

Annons:

2023 vanns folkracetävlingen Semesterracet av Uffe Eriksson (seniorklassen), Klas-Åke Eriksson (veteran), Victor Oscarsson (junior) och Sandra Nyström (dam). De tre förstnämnda kommer tillbaka i år för att försöka försvara sina titlar. Det gör däremot inte Sandra Nyström, som vann både A-finalen och B-finalen i damklassen förra året.

Här förklarar hon varför det inte blir någon start i Gnagaredalen:

– Jag fick tidigt frågan om jag ville komma upp och tävla i Vännäs istället, med ett erbjudande jag helt enkelt inte kunde tacka nej till. Den tävlingen körs såklart samma vecka som Semesterracet. Efter mycket funderande föll lotten på äventyret i Vännäs, vilket såklart känns både roligt men samtidigt tråkigt att missa den stora folkfesten nere i Vimmerby, säger Sandra Nyström.

"Fegar ur"

Hon är långt ifrån säker på att hon hade kunnat göra en i närheten av lika bra insats i år som förra året i Vimmerby.

– Jag har fått frågan många gånger varför jag inte är anmäld för att försöka försvara segern, men där känner jag med det tuffa startfältet i damklassen att det ändå hade varit snudd på omöjligt. Så jag fegar ur och åker till Norrland och tävlar istället, skrattar Nyström.

Hon skickar samtidigt med en hälsning till Vimmerby MS och besökare av Semesterracet.

– Jag hoppas att det blir en fantastisk tävling.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: