Annons:

Sök

Annons:

Bjerkert kör Stångebroslaget - ”Bestämde mig i morse”

Calle Bjerkert är redo att köra Stångebroslaget på söndag. Foto: Linus Johansson

Bjerkert kör Stångebroslaget - ”Bestämde mig i morse”

Axelskadan fortsätter att spöka för enduroföraren Calle Bjerkert. Först i dag på morgonen bestämde han sig för att köra Stångebroslaget, där elitklassen avgörs på söndag. – Jag testade i morse och tycker att det känns som att det ska kunna hålla, säger Calle Bjerkert till Dagens Vimmerby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

En trasig axel har stört Calle Bjerkert under lång tid. Länge såg det också ut som att den skulle kunna hindra honom från deltagande i varvloppet Stångebroslaget i Linköping.

– Jag bestämde mig först i morse för att jag ska köra, säger Calle Bjerkert.

”Får sluta gnälla”

Vimmerby MS-föraren beskriver sina problem så här:

– Jag blev påkörd i våras och sedan dess har axeln inte varit helt bra. Och så föll jag på eget grepp under en träning förra helgen. Jag gled omkull och slog i ordentligt. Nu har jag gått på behandlingar i veckan. Jag testade att köra i morse och tycker att det känns som att det ska hålla. Det är ju de här tävlingarna jag vill åka. Jag får sluta gnälla och köra på helt enkelt.

”Starten på något bra”

Stångebroslaget slår i år rekord med över 2 500 startande i de många olika klasserna. Tävlingen började redan i dag för motionärerna och avslutas på söndag med elitklasserna.

Calle Bjerkert har som bäst varit tvåa i Stångebroslaget.

– Jag tycker att det är en tävling och bana som passar mig. Av de tre varvloppen är det Stångebroslaget som har mest endurokaraktär.

Vad har du för målsättning med tävlingen?

– Jag vill alltid vara med på pallen. Men uppladdningen har varit tuff, våren har inte alls varit som jag tänkt mig. Jag har fått lägga tid på att rehabträna istället för att köra motorcykel. Men jag hoppas ändå att det kan vara starten på något bra. Jag vill få med mig en bra känsla och gärna ett bra resultat också, säger Calle Bjerkert.

Ett 40-tal förare från Vimmerby MS kommer att köra Stångebroslaget.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: