Annons:

Sök

Annons:

Calle Bjerkert högt upp i Stångebroslaget

Calle Bjerkert gjorde en bra insats i Stångebroslaget. Foto: Stefan Storback

Calle Bjerkert högt upp i Stångebroslaget

Calle Bjerkert svarade för en bra insats i Stångebroslaget. Vimmerbyföraren slutade nia totalt och vann seniorklassen. – Ett kvitto på att det går åt rätt håll, konstaterade Calle Bjerkert.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sedan i fredags har runt 2 500 enduroförare startat i Stångebroslaget i Linköping. I dag var turen kommen till de ”stora grabbarna”.

En av de som kom till start i dag var Calle Bjerkert. En axelskada höll på att sätta stopp för den rutinerade VMS-föraren, men i fredags bestämde han sig för att köra tävlingen.

Inte seedad

Resultatet? Axeln höll och Bjerkert var med högt upp i resultatlistan. Han vann seniorklassen och blev nia totalt av de som startade på söndagen.

– Eftersom jag inte åkte SM förra året så stod jag inte uppskriven i elitklassen utan i seniorklassen. Det i sin tur gjorde att jag fick starta i andra startled. Det var synd. Jag tänkte att jag skulle bli uppseedad i och med att jag varit med högt upp i varvloppen, säger Calle Bjerkert.

Lundgren på plats 19

Vimmerbyföraren var relativt nöjd med sin insats.

– Visst gör det ont i axeln, men åkningen har gått bra. Jag är nöjd över hur jag genomförde tävlingen. Det som saknas nu är fler hojtimmar. Nu är det bara att blicka framåt, gnugga på och inte fuska med rehabträningen.

Markus Lundgren, Vimmerby MS, körde också med eliten under söndagen. Han slutade sexa i juniorklassen och hamnade på en total 19:e plats.

I övrigt saknades flera VMS-förare i dagens tävlingar. Oscar Blom och Didrik Gustafsson tvingades kasta in handduken på grund av skador och Kalle Svensson kom inte heller till start då han varit sjuk i veckan som gått.

Stångebroslaget vanns, som väntat, av Joakim Ljunggren från Karlskoga.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: