Annons:

Sök

Annons:

  • Här är segrarna i årets enda folkracetävling i Vimmerby

    Theo Wernersson och Ulf ”Uffe” Eriksson vann Höstracet i Vimmerby. Foto: Stefan Härnström

  • Här är segrarna i årets enda folkracetävling i Vimmerby
  • Här är segrarna i årets enda folkracetävling i Vimmerby

Här är segrarna i årets enda folkracetävling i Vimmerby

Theo Wernersson och Ulf ”Uffe” Eriksson rensade banan under Höstracet i Gnagaredalen. De delade Saab och det gav dem förstaplats i junior- och seniorklassen.

Annons:

Det blev bara en folkracetävling i Vimmerby den här säsongen och det blev en kompakt dag där man beslutat att endast köra i två klasser. Juniorer och en sammanslagning med senior/veteran/dam.

Regnig final

Bägge vanns av samma bil. Det blev ett snabbt byte när Theo Wernersson, som tävlar för Kungliga Automobilklubben MK, tog emot sin vinstpokal och lämnade över till Uffe, som kör för Oskarshamns RRC, som cirka sju minuter senare också var en vinnare.

 – Det var kul, det blev en spännande final i starten men sedan fick jag åka fritt, svarar Theo när han berättar hur racet gick. Regnet ökade på allt eftersom timmarna tickade fram och vid finalerna var asfalten blöt. Det var en bra dag att köra framhjulsdrivet och Theo kunde köra på säkerhet.

– Det passar mig bra, det gav oss bara fördelar, fortsätter han. Theo har bara kört två tävlingar tidigare och var mycket nöjd över hur dagen flutit på. Både vad gällde bilen och banan.

Ännu en vinst för Uffe

– Jävlar, va gött, konstaterade Uffe Eriksson när han svängde in i depån och gratulerades av resten av teamet. Han är inte direkt ovan vid att ta hem förstaplatser i Gnagaredalen; han har plockat pokaler i såväl Semesterracet och tidigare höstrace. En stark tävlingsdag med bara fullpoängare gav honom rakt spår till finalerna.

– Det var bara i andra omgången det gick fel. Jag blev stående en kort stund och fick backa. Sedan körde jag på lite ilska så gick det bra, säger Uffe.

Säsongen har varit kort med tre tävlingar, varav en vinst, samt en tävling i Skepptuna nyligen för Uffe. Även han tyckte att regnet var till deras fördel i Vimmerby.

– Det fungerade kanon, greppet var jättebra fast det var blött, svarar Uffe och nickar.

Nästa vecka tävlar Theo i Västerås och eventuellt får han även sällskap av Uffe även där.

Stefan Härnström

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: