Annons:

Sök

Annons:

Ludvig tog prestigefylld seger - nu laddar han för SM

Ludvig Fransson körde nyligen hem en tävling i Kalmar. Foto: Privat

Ludvig tog prestigefylld seger - nu laddar han för SM

Hultsfredskillen Ludvig Fransson fortsätter att visa framfötterna i karting. Nyligen vann han en stor tävling i Kalmar och nu börjar laddningen inför SM på allvar.

– Det finns medaljförhoppningar i SM om allt funkar, säger Ludvigs pappa Pierre Fransson.

Annons:

Ludvig Fransson, som tävlar för Vimmerby MS, fortsätter att göra bra ifrån sig på karting-banorna. Nyligen var Hultsfredskillen i Kalmar och vann en deltävling i SKCC, Sydsvenskans Kart Champion Cup.

– Det finns några olika serier i Sverige, men SKCC är den man åker i den här delen av landet. Det är den serien med mest status och flest startande, säger Pierre Fransson.

I tävlingen i Kalmar gjorde Ludvig Fransson en mycket stark insats.

– Det gick jättebra för honom, man ska inte klaga. Han hade bra fart egentligen hela dagen. han var tvåa i tidskörningen, som bestämmer vilken startposition man får. Sen blev han tvåa i båda heaten och gjorde därefter en bra final där han egentligen aldrig var hotad och vann med ett par sekunder. Jag tycker att han har tagit stora kliv i sin åkning och tar ofta rätt beslut, säger Pierre Fransson.

Vad väntar härnäst?

– Nu blir det lugnt ett par veckor, men sedan blir det fart på det. Närmast har vi SM, som körs i Rasbo utanför Uppsala vecka 31. Veckan efter det väntar nästa deltävling i FIA Academy Trophy, som körs i Adria i Italien. Efter det väntar ytterligare några SKCC-tävlingar och så är det en academy-tävling i Kristianstad i början av september.

Hur ser Ludvigs chanser i SM ut?

– Det är mycket som ska klaffa. Om allt funkar så finns det medalj-förhoppningar. Men har man lite stolpe ut kan det lika gärna bli en åttondeplats, det är jämnt där uppe.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: