• Flera topplaceringar för lokala förare i rallytävling i Åtvidaberg

Kjell Fransson och Ingela Karlsson körde hem segern i Appendix K-klassen vid Socknasprinten i Åtvidaberg. Foto: Privat

Jonas och Jimmy Berneros från Silverdalens MSK kom tvåa i sin klass A- och B-förare: grupp e (elit). Foto: Privat

Flera topplaceringar för lokala förare i rallytävling i Åtvidaberg

Flera lokala rallyförare gjorde bra ifrån sig och nådde framskjutna placeringar när rallysprinten Socknasprinten avgjordes i Åtvidaberg i söndags.

41 startande ekipage körde en sträcka på 1,9 kilometer tre gånger när Åtvidabergs MK:s rallytävling Socknasprinten avgjordes på söndagen.

Tjust MK-föraren Andreas Wilke med kartläsaren Jocke Calzen bredvid sig imponerade stort med tre raka sträcksegrar men var endast sex tiondelar (0,6) före tvåan Tobias Pettersson från Gränna MK i mål.

Göran och Ulf Andersson från Tjust MK körde i mål på en fjärde plats, 8,4 sekunder efter vinnaren, och Magnus Johansson och Stefan Johansson från samma klubb slutade sex, 14,7 sekunder efter segraren. På nionde plats i totalen slutade Benny Johansson och Pär Svensson från Tjust MK, 19,8 sekunder bakom segraren.

Kjell Fransson och Ingela Karlsson från Vimmerby MS slutade tia i totalen och etta i Appendix K-klassen där de var 7,9 sekunder före tvåan Björn och Robin Bäckström från Botkyrka MK.

Yngve Tjörnbo och Anders Tildemyr från Tjust respektive Vimmerby slutade på 19:e plats i totalsammanställningen. Strax där bakom, på plats nummer 20, placerade sig Jonas och Jimmy Berneros från Silverdalens MSK.

Klassresultat för förare med lokal anknytning:

A-2 wd (sju startande):1) Andreas Wilke/Jocke Calzen, Tjust MK, 4:09,8, 4) Göran Andersson/Ulf Andersson, Tjust MK, 4:18,2, 5) Magnus Johansson/Stefan Johansson, Tjust MK, 4:24,5, 7) Yngve Tjörnbo/Anders Tildemyr, Tjust MK och Vimmerby MS, 4:46,2

C-2 wd (tre startande):1) Benny Johansson/Pär Svensson, Tjust MK, 4:29,6,

Appendix K 1976-1981 (fyra startande):1) Kjell Fransson/Ingela Karlsson, Vimmerby MS, 4:31,3

A- och B-förare: grupp E (elit): 2) Jonas Berneros/Jimmy Berneros, Silverdalens MSK, 4:47,3