Annons:

Sök

Annons:

Tolvåriga Klara uttagen till Nordiska mästerskapen: ”En bedrift”

Klara Ambrosiani på hästen Corinn. Ekipaget är nu klart för Nordiska mästerskapen. Foto: Privat

Tolvåriga Klara uttagen till Nordiska mästerskapen: ”En bedrift”

I sommar fyller Vimmerbytjejen Klara Ambrosiani 13 år. Det kommer hon kunna fira med att representera Sverige i Nordiska mästerskapen.
– Det är klart att det är en bedrift att bli uttagen att rida i landslaget, säger Klaras mamma, Jenny Ambrosiani.

Annons:

stor nationell dressyrtävling. Och det gick minst sagt bra. Klara, som tävlar för Vimmerbyortens Ryttarförening, slutade tvåa i sin klass children, som är en klass för 12-14-åringar som rider på stor häst, i Willands nationella tävlingar.

– Det var en bra ritt. Klara fick 67% och det är det bästa hon har gjort på en tävling i den här klassen. Samtidigt fanns det missar så det finns mer poäng att hämta, säger Jenny Ambrosiani.

Fokus på tre tävlingar

På plats under tävlingen i Åhus fanns landslagsledningen, som efteråt meddelade att Klara Ambrosiani är uttagen till Nordiska mästerskapen.

– På förhand har landslagsledningen sagt att om man vill ha en chans att rida med den svenska flaggan på kavajen så är det tre tävlingar man ska rida. Klara har varit med på de två tidigare, i Halmstad och Åstorp och nu var det då Åhus. Hon har varit ganska jämn i de här tävlingarna.

Hur togs beskedet att det blir landslagsuppdrag emot?

– Det togs emot med jubel, säger Jenny Ambrosiani med ett skratt. 

Dubbla tävlingar i Norge

NM hålls i norska Drammen i slutet av juni. Klara Ambrosiani är också uttagen till en internationell tävling i norska Kristiansand nästa helg.

Extra roligt är det förstås att den unga Vimmerbytjejen har lyckats prestera så bra resultat med en egenuppfödd höst, Carinn.

– Det är en häftig häst med ett stort ego. Det är en häst som jag avgudade redan innan det här och som jag avgudar ännu mer nu, skrattar Jenny Ambrosiani.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: