Annons:

Sök

Annons:

Succé för ryttarklubben – vann division tre i dressyr

Klara Ambrosiani, Jenny Ambrosiani och Valentina Karlsson red hem guldet för Vimmerbyortens ryttarförening i dressyrens division tre. Foto: Privat

Succé för ryttarklubben – vann division tre i dressyr

Vimmerbyortens ryttarförening har inte haft något dressyrlag på ett tag. I comebacken i dressyrens division tre överraskade man alla – och vann hels divisionen. Laget bestod av Jenny och Klara Ambrosiani samt Valentina Karlsson. – Det är helt fantastiskt, säger Jenny Ambrosiani.

Annons:

Vimmerbyortens ryttarförenings dressyrlag är bäst av alla lag i Smålands Ridsportsförbunds division tre. I lördags vann de finalen i Lammhult i konkurrens med fem andra lag. Till finalen var även Tunabygdens Hästsportklubb kvalificerad efter de tre deltävlingar som ridits under våren.

I finalen kampade de två klubbarna i kommunen med Ridklubben Udden, Theleborgs Ryttarsällskap, Ekenässjöns Hästsportklubb och Vissmålens Ridklubb.

Tävlingen blev en rysare – och det var Vimmerby och Tuna som gjorde upp om segern. När en Tuna-ryttare hade sin ritt kvar hade Tuna fortfarande chansen att vinna, men till slut var det alltså VIRF som drog det längsta strået.

– Det var hur spännande som helst. Jag tror att Tuna-tjejen hade behövt rida på 64 procent för att de skulle vinna, men hon red på 62. Jag tycker att det var jättekul att vi vann och att Tuna kom tvåa, säger VIRF:s Jenny Ambrosiani.

Två debutanter

I deltävlingarna har Vimmerby kommit trea, etta och trea. Laget tränas av duktiga dressyrryttaren Emmelie Karlsson.

– Vi har kämpat stenhårt och Emmelie har betytt jättemycket. Hon har peppat oss och kommit med glada tillrop när det har gått bra.

Jenny Ambrosiani har rutin från tävlingsridning sedan långt tillbaka i tiden, men för de två andra i laget var det här den första tävlingen.

– Klara har bara ridit i ett och ett halvt år och är bara tio år. Valentina är 27 år, men har kommit igång med ridningen först nu. Vimmerby har inte haft något lag på några år, men när min dotter började rida tänkte jag att jag skulle dra igång det här.

De tävlade för Tuna

I höst kommer laget att tävla i division två, men då blir det utan Klara Ambrosiani som ska vika hösten åt ponnyridning.

– Därför söker vi efter en tredje ryttare för tillfället.

Tunabygdens Hästsportklubb kom alltså tvåa i tävlingen. Laget bestod av Elin Johansson, Cecilia Stolt och Madeleine Lind.

Jenny Ambrosiani kom även etta i den indivduella tävlingen på sin lånade häst Wilma. Tunas Cecilia Stolt kom fyra individuellt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: