Annons:

Sök

Annons:

Efter storsegern i premiären:

Mikael Teurnberg (t.h.) tyckte att det var ganska enkelt att vara lagledare för Dackarna denna kväll. Foto: Stefan Härnström

Efter storsegern i premiären: "Ganska enkelt att vara lagledare i dag"

– Det var ganska enkelt att vara lagledare i dag, men jag får väl tänka att jag har gjort jobbet innan.
Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg njöt efter den övertygande premiärsegern.

Annons:

55-35 mot Piraterna är imponerande siffror. Storsegern grundlades redan i början av matchen. Två inledande femettor satte tonen, och sedan var gästerna aldrig i närheten av att komma i fatt.

– Visst är det något extra med en premiär, så det var riktigt skönt att få en sådan start på säsongen. Det är ett bra lag vi möter, men två inledande femettor sätter prägel på hela matchen och sedan är det inte lätt för Piraterna, säger Mikael Teurnberg.

– Jag skulle väl sammanfatta det som en gedigen laginsats där alla killar gör det bra.

Timo Lahti imponerade

Mest verkar Teurnberg glädjas över reservparet Wahlqvist/Hjelmland, och framför allt nyförvärvet Timo Lahti, som inledde med två heatsegrar, tog sedan ytterligare en och körde in tio poäng totalt.

– Det är hans första match för sin nya klubb, och att kunna leverera på det sättet under den pressen är imponerande. Men jag är inte förvånad, utan jag känner honom väl och vet vad han går för. Timo är en underskattad förare, och det finns väldigt mycket där. Han hade det lite tungt i Rospiggarna, vilket berodde på olika saker, men på kontinenten körde han grymt, säger Teurnberg.

"Gjort jobbet innan"

Redan nu vet Teurnberg att flera av hans stjärnor inte kommer kunna köra alla grundseriematcher, vilket ger honom möjlighet att i stället slussa in andra förare i laget.

– Ja, det är lite andra förutsättningar i år. Men det är bara att gilla läget och se fram emot det. Vi har ju bland annat Ryan Douglas som har gjort det jättebra i Polen och England, så det ska bli spännande att se honom framöver.

Vad kan man dra för växlar av kvällens seger?

– Man ska nog inte dra så stora växlar. Flera killar i deras lag hade en ganska tung kväll, samtidigt som vi gjorde det bra. Vårt lag är samkört och förarna känner varandra. Det var ganska enkelt att vara lagledare i dag, men jag får väl tänka att jag har gjort jobbet innan, säger Mikael Teurnberg och skrattar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: