Annons:

Sök

Annons:

Dackarna tittar på förstärkningar: ”Har en favorit”

Johan Karlsson och Peter Karlsson har börjat leta nyförvärv till Dackarna och har inte räknat bort Patryk Dudek än så länge. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna tittar på förstärkningar: ”Har en favorit”

Patryk Dudek skadade sig allvarligt i semifinalen mot Västervik och ser ut att missa resten av säsongen.
Nu letar Dackarna ersättare.
– Jag har tagit direktkontakt med en förare under förmiddagen, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson utan att gå in på några namn.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Direkt efter gårdagens semifinal och den allvarliga skadan på Patryk Dudek berättade Johan Karlsson att de absolut inte kommer ta in någon ny förare. 

”Det finns ingen som tillför något. Det är bara egoister kvar därute och det är inget vi ska ta hit”, sa Johan Karlsson till Dagens Vimmerby, Dagens Hultsfred och Dagens Västervik då. 

"Går att göra en mirakeloperation"

Hans tanke var att ge den unge dansken Frederik Jakobsen chansen i SM-finalreturen och det kan mycket väl bli han som står på startlinjen på tisdag. 

På onsdagsförmiddagen berättar lagledarkollegan Peter Karlsson att de tittar på en ersättare till den polske stjärnföraren om han inte kan köra returen. 

– Först och främst väntar vi på besked från Patryk (Dudek). Han har åkt tillbaka till Polen och armen är gipsad. Det är klart att det går att göra en mirakeloperation och skruva ihop en arm men det känns som att säsongen är över, säger Peter Karlsson.

Det är inte helt kört än alltså?

– Nej, vi får se hur han mår och vad han säger om framtiden. Det var en spontan reaktion från mig igår. Säger han att säsongen är över så kan vi ta bort honom ur truppen och ersätta med en annan förare, säger Karlsson. 

Vad säger du om Jakobsen?

– Han är inte av Patryk Dudek-klass men en av världens bästa juniorer. Som det ser ut just nu skulle han kunna gå in och ta en reservplats samtidigt som Hans Andersen blir ordinarie förare, säger Karlsson. 

Om Dackarna inte väljer att satsa på Jakobsen i returen har Dackarna två andra alternativ – ersätta Dudek med en ny förare eller att köra riders replacement för honom.

– R/R är absolut inget alternativ, inte i en semifinal. Då krävs det sju förare som bidrar, säger Peter Karlsson. 

Dackarna tittar på fyra förare

Klubben har kastat ut några krokar efter en ny förare. 

– Vi har fixat fram några namn och jag har tagit direktkontakt med en förare under förmiddagen. 

Hur många förare står på listan?

– Det är fyra kända namn men jag vill inte gå in på några namn. Dudek hade högst snitt i vårt lag, vilket innebär att vi kan plocka många förare. Alla som vi har tittat på får plats. Föraren får inte heller tillhöra ett annat svenskt lag, säger Karlsson. 

Finns Emil Sayfutdinovs namn med på listan?

– Emil är ett av våra alternativ men han är inte kontaktad.

Enligt Karlsson måste det bli en snabb process. 

– Ska vi ha in en förare i truppen som är körklar till tisdag så är det snabba bud. Det är pappersexercis också. Vi har en favorit och det är förare som jag kontaktade i förmiddags. Vi har inte fått något besked än, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: