Annons:

Sök

Annons:

Lindgren haltade efter segern: ”Extra speciellt”

Fredrik Lindgren vann kvällens GP-tävling i Målilla trots kraschen i sitt andra heat. Foto: Stefan Härnström

Lindgren haltade efter segern: ”Extra speciellt”

Fredrik Lindgren imponerade enormt i kvällens GP-tävling i Målilla. Lindgren kraschade otäckt i sitt andra heat, men reste sig och vann hela tävlingen.
– Det betyder väldigt mycket psykologiskt, säger han.

Annons:

Inte sedan Andreas Jonssons vinst 2006 har Målillapubliken fått fira en hemmaförare. I dag var det inte mycket som talade för svensk seger och chansen såg ut att försvinna helt när Lindgren kraschade i det andra heatet.

Med en sanslös prestation lyckades Lindgren undvika Patryk Dudek, men åkte själv rakt in i planket. På en bråkdels sekund lyckades Lindgren bromsa och sedan stegra cykeln som därmed missade den liggande polacken. Utan den manövern kunde det slutat mycket illa för bägge.

– Det var en fantastisk manöver, jag går på instinkt och lyfte hojen så mycket jag kunde. Jag åker en del motocross på vintern och det hjälper för att träna på sinnesnärvaron. Det är nog både jag och han glada för.

"Lyckades tänka bort smärtan"

Lindgren hade svårt att gå efter kraschen.

– Först kände jag mest av ett brännsår, men sedan kom smärtan i knäet mer successivt. Jag antar att adrenalinet tog bort det i början.

Hur känns det nu?

– Jag har problem att gå och i sidled. Det kan vara ett ledband eller så. Vi får magnetröntga och se.

Påverkade det dig på cykeln?

– Det tycker jag inte. Jag lyckades tänka bort smärtan på hojen och var väldigt fokuserad.

"Var smidig på cykeln" 

Minst sagt. I det tolfte heatet hittade Lindgren ett perfekt spår på yttern och flög förbi motståndarna. Det var också på yttern som Lindgren sedan skulle säkra segern. Både i semifinalen och i finalen kom Lindgren ut först från starten från bana 4 och körde sedan hem heaten med relativt god kontroll.

– Jag tycker att det passade mig bra att köra på bana fyra, det blev väldigt tjockt och jag träffade materialkanten bra och var smidig på cykeln. Jag hade en plan och det var att vara först in i materialkanten och det lyckades.

Janowski valde spår först i finalen och valde innern.

– Jag tyckte att det var ganska väntat. Han hade kört bra där och det var som att min cykel bara fungerade längst ut.

 "Otroligt skönt"

I och med segern är Lindgren femma i VM och har kontakt med pallen. Fyra deltävlingar återstår i VM-serien.

– Jag knaprar in på toppen och får mer andrum för topp-8. Psykologiskt är det otroligt skönt att vinna en final. Jag har varit i en final i år, men vann inte den. När man väl är där så är det skönt att prestera. Sedan är det extra speciellt att göra det i Sverige. Stämningen blev hetare och hetare och i finalen var de riktigt heta på läktaren. Det är kul för svensk speedway.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: