Annons:

Sök

Annons:

Kevin Rosén är Vimmerby TK:s nye andretränare och här flankeras han av klubbens ordförande Ulf Berg och förstetränare Johan Nilsson. Foto: Ossian Mathiasson

Innebandyspelare blir ny tennistränare i VTK: ”Perfekt kombination"

22-årige Kevin Rosén kommer inte bara spela innebandy i Vimmerby IBK framöver. Nu blir det även tennis på schemat. Han är utsedd till nye andretränare i Vimmerby TK. 
– Väldigt spännande. Det är ett upplägg som passar bra med innebandyn, säger han.  

Annons:

Förra hösten klev Vimmerbytjejen Ellen Larsson in som tennistränare i moderklubben Vimmerby TK, ett uppdrag som hon lämnade efter några månader då hon sökte och fick jobbet som tennistränare i nya hemstaden Västervik.

Vimmerby TK har sedan dess varit ute på tränarjakt och nu står det klart att 22-årige Kevin Rosén tar över. 

– När Ellen lämnade var vi tillbaka på ruta ett och körde igång med annonsering i början av augusti utan att få några svar. Sedan hörde Richard Eliasson, som sitter i styrelsen, av sig och sa att han hade pratat med Kevin (Rosén) som han känner, säger UIf Berg, ordförande i Vimmerby TK. 

VTK och Kevin Rosén träffades för första gången för tre veckor sedan och fortsatte med telefonkontakt innan de skrev på ett avtal. Nu blir Kevin Rosén ny tennistränare tillsammans med klubbens mångårige tränare Johan Nilsson. 

– Vi hade ett bra första möte som gav positiva vibrationer. Vi har ett väldigt starkt tränateam, säger Ulf Berg. 

"Johans erfarenhet är inspirerande"

Innebandyspelaren Kevin Rosén kom som nyförvärv till Vimmerby IBK förra säsongen efter tidigare spel i Australien. Fjolårssäsongen avbröts på grund av coronapandemin och Rosén förlängde sitt kontrakt med division 1-laget i april.

Nu blir det både tennis och innebandy för Rosén, som är uppväxt i Eksjö och Jönköping.

– Innebandyn är inte ett fulltidsarbete så anställningen som andretränare i VTK blir en perfekt kombination. En riktig win-win-lösning för både VIBK, VTK och mig. Jobbet passar bra med innebandyn. Jag har erfarenhet som ungdomsledare, certifikat som personlig tränare och massör, säger Rosén. 

Han spelade tennis som ung och ser verkligen fram emot sin nya roll som andretränare i Vimmerby TK.

– Mycket spännande. En idrott som jag själv inte har varit aktiv i på länge. Häftigt att få ta del av tennisen i Vimmerby och få uppdraget som tennistränare. Det är ett förtroende som jag är jättetacksam över. Jag hoppas att jag tillsammans med Johan (Nilsson) kan göra det bästa av det, säger Rosén och fortsätter: 

– Johans erfarenhet är inspirerande. Man tar väl sig dit någon gång, inte som tennisspelare men förhoppningsvis som ledare. Jag tänker mig fortsatt utbildning och en framtida yrkesroll inom idrottsvärlden

Träningarna är fullbokade

Han påbörjade sin anställning i måndags och kastades direkt in i hetluften under första arbetsveckan. 

– Vi började med inomhusträningarna denna vecka så vi kör ungdomsgrupper på eftermiddagarna från 13.30 till 18.00, säger Johan Nilsson. 

VTK har cirka 120 barn och ungdomar i träning, 40 personer i vuxenträning och tio personer i elitgruppen. 

– Våra ungdoms- och vuxenträningar är nästan fullbokade. Vi är jättenöjda med antalet och har inte märkt någon avtappning. Vi har funderat på om padeln ska suga upp ungdomar men det känns som att det finns plats för oss båda. Vi har fått med en del nya ungdomar, säger Ulf Berg. 

Klubben kommer anordna en prova på-dag lördagen den 2 oktober. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: